Hoofdgerechten vegetarisch
Gevulde paprika met bietjes
Ingrediënten gevulde paprika met bietjes
Voor 2 personen
2 paprika’s
Snuf vers geraspte nootmuskaat
Snuf kaneelpoeder
Bak olie
Vegetarische Slager Speckjes
Zakje voorgekookte bietjes
Couscous naar behoefte. Kook wat extra voor dit gerecht ❯
Vers gemalen zwarte peper
Zout
Snuf vers geraspte nootmuskaat
Snuf kaneelpoeder
Laurierblad
2 kruidnagelen of dikke snuf poeder
Stukje verse gember, ca 1 cm
1 ui
Bereiding van de gevulde paprika met bietjes
Paprika’s
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden
2. Dan was je de paprika en snijd de bovenkant van de paprika eraf. Verwijder dan de zaadlijsten.
3. Vet daarna de buitenkant in met olie.
4. Bestrooi de binnenkant heel licht met nootmuskaat en kaneel, leg ze op een bakplaat of rooster en zet ze ca. 20 minuten in de oven.
Bietjes
5. Terwijl dat in de oven staat, pak je een kom en vang daarin het vocht op van de bietjes.
6. Rasp dan de bietjes grof in een kom. Strooi de peper, een snufje nootmuskaat, kruidnagel, laurierblad en het zout erover en roer het erdoor.
7. Schil, was en snipper dan de ui.
8. Vervolgens schil je het stukje gember en hak die in kleine stukjes.
Couscous
9. Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing van het pak. Gebruik het vocht van de bietjes om in te koken en vul dat aan met water tot de benodigde hoeveelheid.
Speckjes
10. Laat een pan met een dikke bodem heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de speckjes op middelhoge temperatuur.
11. Voeg de uien toe als de speckjes wat kleur krijgen.
12. Als de uien glazig worden kan de gember erbij.
13. En even later de bietjes. Laat onder af en toe roeren de bietjes warm worden. Proef of de smaak goed is
Alles
14. Maak de rood geworden couscous los met een vork.
15. Kijk of de buitenkant van de paprika’s begint te rimpelen /bruinen.
16. Zo ja, haal ze uit de oven. Zo nee, roer dan eerst het grootste deel van de couscous door de bietjes.
17. Vul de paprika’s, lekker ‘stampen’ zodat alles er zoveel mogelijk inpast.
Eet smakelijk 🙂
Tip voor restje gevulde paprika met bietjes
Brood zonder vetstof want dat zit al in de rode bietjes. Blaadjes sla (ik heb nog Oost Indische kers met lekkere blaadjes)