Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Lente, Noten, Ovengerechten, Veganistisch, w27
Gevulde paprika recept met rösti en radijs – Vegan
Dit gevulde paprika recept is lekker romig door de avocado. Wist je dat bij de meeste paprika’s veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt? Biologische paprika is een goed alternatief.
Ingrediënten gevulde paprika met rösti en radijs
Voor 2 personen
Gevulde paprika
* 2 paprika’s
* 2 prei
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* 2 handjes (wal-) noten
* Takjes tijm
* 1 avocado
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
Rösti
* Ca. 5 aardappelen
* 1 teen knoflook
* Snufje vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Olie om in te bakken
Radijs salade
* Bosje radijsjes
* Verse kruiden, ik had pimpernel en bieslook
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Bereiding van de gevulde paprika
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 180°C.
2. Dan was je de paprika en snijd de bovenkant eraf. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de bovenkant in stukjes. Vet de paprika’s daarna een beetje in en zet ze, met het gat naar boven, in de oven.
3. Daarna schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
4. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en fruit de ui.
5. Intussen snijd je de prei doormidden. Was het zand goed weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken.
6. Als de ui glazig is voeg je de prei ringen toe.
7. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan af, snijd de knoflook fijn. Bak die even op een ‘leeg’ stukje pan mee en roer het dan door de rest. Zet daarna de warmtebron uit.
Bereiding van de rösti
Terwijl de paprika in de oven staat maak je de rösti.
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Rasp ze fijn in een zeef of vergiet. Druk het even aan zodat het vocht er zoveel mogelijk uit gaat. Doe het daarna in een kom.
2. Voeg er ongeveer een eetlepel olie aan toe en ‘kneed’ dat er even door. Varieer lekker met smaakjes: sesam-, walnoot- of arachideolie bijvoorbeeld.
3. Maal er vervolgens peper boven, voeg de nootmuskaat toe, eventueel ook nog wat zout, en roer dat tenslotte door elkaar.
4. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Pak een handje van de geraspte aardappel, knijp die eventueel nog wat uit en maak er een koekje van. Maak ze ongeveer een halve cm dik. Bak een paar koekjes tegelijk of maak er één koek van. Zet de warmtebron lager om te garen en draai om als de koek krokant goudbruin is.
Bereiding van de radijs salade
Tijdens het bakken maak je de radijssalade.
1. Eerst haal je het blad van de radijs (je kunt het eten). Was daarna de radijsjes en verwijder de worteltjes. Snijd ze daarna in plakjes en doe ze in een mooi schaaltje.
2. Was de kruiden, sla ze droog en scheur ze in stukjes boven het schaaltje.
3. Maal er vervolgens peper boven, eventueel met nog wat zout, en roer dat alles tenslotte door elkaar.
Verder met de gevulde paprika
8. Verwarm vervolgens de pan met prei. Was dan de tijm, sla het even droog en haal de blaadjes van de steeltjes. Roer die door de prei.
9. Stamp daarna de walnoten fijn. Prak vervolgens de avocado fijn en roer die erdoor, met de noten, peper en zout.
10. Haal de paprika’s uit de oven. Pas op want er zit vocht in, meng dit ook door de vulling en vul ze daaarna. Klaar is het gevulde paprika recept.Eet smakelijk! 🙂
Tip