Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, w13
Gevulde paprika
In plaats van pijnboompitten gebruik ik meestal zonnebloempitten op gevulde paprika.
Pijnboompitten zijn heel gezond, maar bepaald geen duurzame keuze helaas. Gelukkig zijn zonnebloempitten ook heerlijk en gezond. Ze bevatten ook veel ijzer.
Voor een milieubewuste keuze, koop je in februari paprika’s uit Spanje en uien en spitskool uit Nederland ❯
Ingrediënten voor gevulde paprika
Voor 2 personen
Voorbereiden
* Zilvervliesrijst naar behoefte
* 2 rode paprika’s
* 1 dikke ui
* 2 teentjes knoflook
* Een stuk spitskool
Verder
* 2 el olie
* 2 handjes zonnebloempitten
* 4 tl rozemarijn
* Snufje laurierpoeder
* 3 el (plantaardige) yoghurt
* Scheutje citroensap
* Verse peper & zout
Bereiding gevulde paprika
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de rijst op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak of gebruik een restje rijst van de vorige dag.
2. Was de paprika’s. Haal via de bovenkant de zaadlijst eruit en klop de zaadjes uit de paprika.
3. Vet een ovenschaal of bakplaat in. Maak een mengel van wat olie, zout, peper en 2 tl rozemarijn. Smeer de paprika hiermee in. Zet het ca. 30 minuten in het midden van de oven. Als je ze hier en daar een beetje gebrand wilt, ca. een kwartier langer.
4. Schil, was en snijd ondertussen de knoflook vrij grof.
5. Schil, was en snijd de ui in plakjes.
6. Was en snijd de spitskool in reepjes.
7. Verwarm de olie.
8. Roerbak de kool, ui en knoflook.
9. Voeg rijst, de rest van de rozemarijn, de laurierpoeder en de zout en peper toe en meng het goed. Proef of er nog iets toegevoegd moet. Zet het vuur uit. Voeg de yoghurt toe.
10. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te bruinen. Goed schudden met de pan of roeren door de pitten, zodat ze gelijkmatig bruin worden. Los van elkaar laten afkoelen op een bord of plank.
11. Vul de paprika met het rijst/groente mengsel.
12. Strooi de zonnebloempitten over het geheel.
Eet smakelijk! 🙂