Aardappelgerechten, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, w33
Gevulde pompoen uit de oven
Ingrediënten gevulde pompoen uit de oven
Voor 2 personen
Aardappelen
1 pompoen
Bak olie
2 uien
Verse gember stukje van ca. 2 cm
2 tenen knoflook
2 eieren
Vers gemalen zwarte peper
Dikke snuf nootmuskaat
Zout
1 tl kerrie
Pijnboompitten
Edelgist
Bereiding van de gevulde pompoen uit de oven
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200 °C. Halveer daarna de pompoen door het in de lengte door te snijden. Verwijder de zaden en draden. Besprenkel de binnen- en snij-kant met een beetje olie, peper, zout en een beetje nootmuskaat. Zet de pompoen helften, op de schil, op een rooster in het midden van de oven. Dit kun je ook ’s morgens al doen, dan is het vast klaar als je ’s avonds gaat koken. De pompoen staat ca. 45 minuten in de oven afhankelijk van de grootte van je pompoen.
2. Als de pompoen zo’n 20 minuten in de oven staat, zet je de eieren op. (Als je morgen weer gekookt ei wilt eten, bespaar je energie door ze nu mee te koken.)
3. Terwijl de eieren op staan schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
4. Schil, was en snijd daarna de uien door de helft en in plakjes.
5. Dan is de gember aan de beurt; schillen en fijn snijden.
6. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
7. Laat een brede (koeken)pan vrij heet worden en brand de pijnboompitten goudbruin. Als ze gebruind zijn, laat je ze op een bord afkoelen en veeg de pan even schoon.
8. Giet er dan een flinke scheut olie in en laat de uien op een bijna lage warmtebron zacht worden.
9. In de tussentijd pel je de eieren, hak ze in stukken.
10. Kijk of de aardappelen gaar zijn. Giet ze af en laat ze droog worden om straks gebakken te worden.
11. Als de uien zacht zijn voeg je de eistukken, gember, knoflook, peper, nog wat nootmuskaat, zout en kerrie toe.
12. Zet de warmtebron naar gemiddeld en bak de aardappelen mee.
13. Haal de pompoen uit de oven als het vlees helemaal zacht is en haal de binnenkant eruit.
14. Als de aardappelen een bruin kleurtje hebben, bak je de binnenkant van de pompoen nog even mee.
15. Vul de lege pompoen helften en bestrooi met edelgist en pijnboompitten. En klaar is je gevulde pompoen met ei.
Eet smakelijk 🙂