BBQ, Granen, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Peulvruchten, Veganistisch, w48
Gevulde puntpaprika met avocadocrème -Vegan
Ingrediënten gevulde puntpaprika
voor 2 personen
* 2 kopjes mungbonen
* Snufje bonenkruid
* Bak olijfolie
* 4 puntpaprika’s
* Kopje quinoa
* 1 el edelgist
* Bouillonblokje
* 1 teen knoflook
* 2 tl komijnzaad
* Uienpoeder
* Chilipoeder naar smaak
* Verse zwarte peper
* Zout
Avocadocrème
* 1 rijpe avocado
* 1 krop romana sla
* Halve citroen
* Ca. 3 el extra vierge olie
* Snufje zeezout
* Snufje komijnpoeder
* Scheutje vlierbloesemsiroop
* Kookvocht
Bereiding van de gevulde puntpaprika’s
Zet de mungbonen ’s morgens in de week.
1. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Was de puntpaprika’s. Snijd de bovenkant eraf en verwijder voorzichtig zoveel mogelijk van de zaadlijsten. Smeer daarna de puntpaprika’s in met olie, strooi er wat uienpoeder en komijnzaad over en leg ze op een ingevette ovenschaal. Leg zilverfolie over de paprika’s en zet de schaal in het midden van de oven. Bak ongeveer een kwartier.
4. Als de quinoa gaar is giet je het af en vang het kookvocht op. Spoel de mungbonen goed af. Kook ze in het kookvocht van de quinoa aangelengd met water met een snufje bonenkruid volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
5. Tik met iets zwaars op de knoflook, verwijder de schil en onderkant en pers het uit boven een kom. Voeg de edelgist, het bouillonblokje, het komijnzaad, nog wat uienpoeder, chilipoeder, zout en zwarte peper toe en roer de quinoa erdoor.
6. Ondertussen zijn de mungbonen gaar. Giet ze af en vang het vocht op en roer de bonen door de quinoa mix. Proef of je nog wat smaakmaker wilt toevoegen.
7. Haal de puntpaprika uit de oven en vul ze rustig zodat de punt ook onderin gevuld is. Ik zet de punt in de kom in de bonen (want zo’n paprika is best heet uit de oven ;)) en omdat hij wat zachter is, breekt de paprika sneller. Hou de paprika onderaan vast, doe er een beetje vulling in en schut een beetje en herhaal totdat de paprika mooi vol is. Doe de folie er weer overheen en bak nog een minuut of 10.
Ondertussen maak je de avocadocrème
8. Was de romana sla en snijd de krop vervolgens in reepjes.
9. Verwijder de schil en pit en doe de avocado bij de romana sla in een hoge smalle kom.
10. Pers de citroen er bovenuit en voeg wat van het vruchtvlees toe.
11. Vervolgens het zout, de komijn, olie en siroop. Mix het glad met de staafmixer. Om het wat dunner te maken kun je wat van het kookvocht toevoegen. Proef of de smaak naar je zin is, voeg eventueel nog smaakmaker als citroen, zout of komijn toe.
12. Verwijder dan de folie van de gevulde puntpaprika’s en bak nog ca. 10 minuten tot de paprika’s nét bruin verkleuren.
De tijd in de oven hangt af van wat je lekkerder vindt; hou je van zacht of heb je liever met een bite, hou je van geblakerde buitenkant of moet het nét bruin beginnen te verkleuren…
Eet smakelijk 🙂