Aardappelgerechten, Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers
Gevulde spitskool bladeren
Ingrediënten gevulde spitskool bladeren
Voor 2 personen
Koolrabi in roomsaus
* 4 spitskoolbladeren
* 4 goede aardappelen
* 2 uien
* Olijfolie om in te bakken
* 1 1/2 paprika
* 2 knoflooktenen
* Stukjes nepvlees, ik had een half bakje shoarma
Verder
* Vers gemalen zwarte peper
* Chili naar smaak
* 1 dikke tl paprikapoeder
* Snuf kerrie
* 1 avocado
* Sate stokjes of andere prikkers
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen en snijd ze in gelijke stukjes. kook ze in ongeveer 7 minuten gaar.
2. Daarna breng je water aan de kook in een wijde pan waar je de spitskool in gaat te koken. Snijd heel voorzichtig de bladeren van de spitskool. Was ze goed en kook ze in ca. 10 minuten gaar met de deksel op de pan.
3. Schil, was en snijd de uien in plakjes. Zet een pan op, verhit de bakolie en bak de ui zachtjes bruin.
4. Giet de aardappelen af. (Gooi het hete vocht over je onkruid of algen)
5. Was de paprika’s, verwijder de zaden en snijd de paprika’s in reepjes en roer ze door de uien.
6. Tik ondertussen met een pot op de knoflook, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
7. Wanneer de paprika wat zachter wordt, bak je de aardappelen mee.
8. Dan, als de aardappelen een korstje krijgen, voeg je de vleesvervanger toe en de kruiden. Lekker bakken op een wat hogere temperatuur. Blijven roeren.
Vullen van de spitskool bladeren
9. Ondertussen giet je de spitskool af, pas op hete stoom, en laat je de spitskool bladeren goed uitlekken. Snijd de middennerf er een stuk uit, dat vouwt gemakkelijker.
10. Ontdoe de avocado van schil en pit en snijd het in blokken. Roer die voorzichtig door de vulling. Zet de warmtebron uit.
11. Leg de bladeren op een bord of je schone aanrecht. Vul je met een goede schep vulling die je goed in het midden legt, even aandrukken…
12. Dan heel voorzichtig de onderkant, bij het dikke stuk van de nerf die je net weg sneed, naar binnen vouwen. Vouw daarna de zijkanten over de onderkant, terwijl je de vulling zachtjes aan- en in model drukt. Eigenlijk gewoon als een wrap, maar dan anders 😉 Je kunt er nu een prikker in doen om de boel bij elkaar te houden of direct de bovenkant dichtvouwen en met prikkers vastzetten.
13. Hup de tuin in, balkon op óf; zilverpapier erom, daarna een theedoek erom knopen, stok erdoor en vlug de natuur in.
Eet smakelijk! 🙂