Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, Peulvruchten
Gevulde zoete aardappel van Queenie’s Sweets & Cakes
Ingrediënten gevulde zoete aardappel van Queenie’s Sweets & Cakes
Voor 2 personen
* 2 grote zoete aardappelen
* Olijfolie
* Blik kikkererwten
* Wat feta of andere geitenkaas
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Verse koriander
* Drupjes citroen
Bereiding van de gevulde zoete aardappel van Queenie
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden.
2. Dan borstel je de schil schoon van de zoete aardappelen en snijd je ze in de lengte doormidden.
3. Daarna smeer je de binnenkant en schil in met wat olie. Leg ze met de gesneden kant (op bakpapier) op een bakplaat en rooster ze in ongeveer 45 minuten gaar of tot je er helemaal doorheen kunt prikken. Als je haast hebt, kun je ze een paar minuten voorkoken in water en dan in de oven zetten.
4. Laat de kikkererwten uitlekken.
5. Haal de zoete aardappelen uit de oven en maak sneetjes in de binnenkant. Pas op, niet door de schil.
6. Bestrooi de binnenkant met peper en zout.
7. Verdeel de kikkererwten en feta over de 4 helften van de zoete aardappelen en zet ze nog even in de oven tot de kaas begint te smelten.
8. Was ondertussen de koriander, sla het droog en hak het grof.
9. Haal de zoete aardappelen na ca. 7 minuten uit de oven, besprenkel met wat olijfolie, wat drupjes citroen en de grof gehakte koriander blaadjes..
Tip
Zet ’s morgens als je opstaat voor je naar het werk gaat de zoete aardappelen al in de oven. Doe de oven uit als je weggaat en houd de klep dicht zodat de aardappelen wat nagaren en bijna klaar zijn als je terug komt.
Bedankt Queenie’s Sweets & Cakes voor je bijdrage!
Queenie is flexitariër. Bij haar kun je de verrukkelijkste taarten, cupcakes en koeken bestellen vanaf 10 personen. Ook vegan. Volg haar via @queeniessweetsandcakes ❯