Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch
Gezonde zaterdag hap
Mijn vader was ziek, dus ik ging een week bij hem logeren. En man ziek en hond nog steeds. Ik was de enige die zou eten en had geen zin in koken, maar wilde wel iets ‘gezonderigs’ voor de weerstand. Dus maakte ik dit. Super makkelijk en snel en toch het gevoel dat je je voedt 😉
Ingrediënten gezonde zaterdag hap
Voor 2 personen
* 2 handjes speckjes
* 1 ui
* 2 rode paprika’s
* Bakje (gemengde) paddestoelen
* 1 knoflook
* Paar zongedroogde tomaten
* Bakolie
* Ca. tl paprikapoeder
* 2 Bakjes kiemgroenten
* Lente ui
* Versgemalen zwarte peper
* Keltisch zout
Voorbereiding van de gezonde zaterdag hap
1. Als eerste schil, was en snijd je de uien in plakjes.
2. Dan was je de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
3. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de speckjes en de ui
4. Terwijl dat bakt, verwijder je eventueel vuil van de paddestoelen met een vochtige doek., Haal dan een stukje van de onderkant van de steel en snijd de paddestoelen in plakjes.
Bereiding van de gezonde zaterdag hap
5. Als de speckjes een kleurtje hebben, doe je de warmtebron iets hoger en de paprika reepjes erbij.
6. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn. Bak die mee.
7. En dan even later de paddestoelen, niet allemaal tegelijk erin doen, anders worden ze slap. Zet eventueel je warmtebron nog wat hoger.
8. Intussen snijd je de zongedroogde tomaten in reepjes. Als de paddestoelen bruin zijn, bak je ze nog even mee.
9. Voeg de paprikapoeder, peper en zout toe.
10. Verwijder eventueel het buitenste blad van de lente ui, dan even afspoelen en in ringetjes snijden.
11. Leg de kiemgroenten op je bord. Maal er eventueel nog wat peper over. Leg het paprika mengsel erop en ten slotte de lente ui. Klaar is je gezonde zaterdag hap.
Eet smakelijk 🙂