Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Pasta, Veganistisch
Gnocchi met geroosterde groente en feta van Emma
Ingrediënten gnocchi met geroosterde groente en feta van Emma
voor 3 tot 4 personen
1 pak gnocchi (of zelf maken natuurlijk!)
1 kleine flespompoen
1 courgette of aubergine
2 paprika’s
2 uien
4 teentjes knoflook
Potje kikkerewrten
Een pakje of potje feta
Een potje rode pesto
Gerookte paprikapoeder
Cherrytomaatjes
Kerriepoeder
Olijfolie of andere soort olie
Peper en zout
Balsamico azijn
Eventueel veldsla of andere sla.
Bereiding van de gnocchi met geroosterde groente en feta
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Neem een bakplaat en giet er een flinke scheut olie op.
3. Hak de uien in kwarten, schil de pompoen en hak in brokken van ongeveer 2 cm dik (of minder, in elk geval niet dikker), zorg dat ze allemaal enigszins dezelfde dikte hebben.
4. De paprika snijd je in reepjes, de knoflook schil je en hak je vervolgens in grove stukken.
5. De courgette of aubergine hak je in schijfjes van max een cm. dik.
6. Leg alle groenten en de uitgelekte kikkererwten op de bakplaat en wentel die door de olie. Zorg dat alles met olie bedekt is!
7. Dan doe je er naar smaak zout, peper, gerookte paprikapoeder, wat balsamico azijn en kerriepoeder op (kerrie is alleen voor wat extra pit, maar moet niet overheersen) en meng het grondig door de groenten.
8. Bak in de oven tussen de 20 en 30 minuten. Schep regelmatig even om (elke 10 min. ongeveer). Als je de pompoen makkelijk kan inprikken met een vork is het gaar.
Let op: aubergine heeft de neiging niet zo goed gaar te worden in combinatie met pompoen (waarom weet ik niet precies, iets met teveel stoom misschien) dus dan zal het misschien langer moeten bakken.
9. Terwijl de groenten in de oven staan kook je de gnocchi volgens de verpakking gaar, en bak je ze vervolgens heel even aan met de rode pesto in een grote pan.
10. Snijd de feta in kleine blokjes.
11. Als je er een salade bij maakt, snijd dan de cherrytomaatjes door de helft, doe de helften met de veldsla in een kom en maak aan met balsamico, olijfolie en peper en zout.
(Ik eet er graag gewoon wat losse cherrytomaatjes bij)
Als de groenten gaar zijn, doe ze dan samen met de feta in de grote pan bij de gnocchi. Meng alles goed door elkaar, zodat alles bedekt is met rode pesto.
Eet smakelijk!
Bedankt Emma voor je bijdrage!
Emma Wilson is flexitariër en moeder van 2 kinderen. Zij deelde al meer recepten met jullie. Bedankt Emma!