Hoofdgerechten vegetarisch, Marije, Rijst, Veganistisch
Groene curry met rijst
Ingrediënten Groene curry
Arachide olie
1-2 rode ui
2 knoflookteentjes
Paksoi
Rode puntpaprika
Prei
Taugé
Green Currypaste van het merk Koh Thai
Tempeh of ‘kipstuckjes’
Pakje kokosmelk (200 ml)
Rijst naar keuze
Bereiding
Je gebruikt een vergiet, snijplank, groentemes / spatel, koekenpan met deksel, rijstkookpan of anders.
1. Hou de ui, knoflook en taugé even apart en snijd de overige groenten fijn tot gewenste grootte en doe ze in een vergiet.
2. Spoel de groenten in het vergiet vervolgens goed af.
3. Snijd de ui(en) en knoflook fijn en zet ondertussen de rijst op volgens gebruiksaanwijzing.
4. Fruit de ui en knoflook op matig vuur met een beetje (arachide)olie in de koekenpan en voeg hier vervolgens, beetje bij beetje, de gewassen groentes al roerend aan toe.
5. Voeg vervolgens de currypaste en kokosmelk toe en roer het geheel op matig vuur tot een mooie curry en doe het deksel op de pan.
6. Bak in een apart pannetje nog wat fijn gesneden stukjes tempeh of ‘kipstuckjes’ van
De Vegetarische Slager (of ander merk van bijv. Aldi zijn ook vegan) en voeg toe aan de curry.
7. Voeg als laatst de taugé toe zodat het lekker knapperig blijft.
8. Serveer de curry met rijst, eventueel nog met wat cassave-kroepoek en kleine groenteloempia’s er naast.
Eet Smakelijk!
Tips:
- Green Currypaste van het merk Koh Thai is vegan en bij verschillende a-supermarkten verkrijgbaar. Kipstuckjes van bijvoorbeeld De Vegetarische Slager of Aldi.
- Gebruik de curry als vulling voor heerlijk pittige pasteitjes of groentenflapjes; schepje curry op bladerdeeg, dichtvouwen en +/- 20 min. de oven in op 200C.
- Serveer met quinoa ipv rijst.
Marije van der Heijden
35 jaar, moeder van 2 en veganist sinds 2014.
Omdat een veganistische leefwijze dé manier is, als het gaat om belangrijke zaken als;
*Dierenwelzijn *Milieu *Wereld voedselverdeling *Natuur *Gezondheid.
Marije laat zien dat veganistisch eten heel lekker en vooral ook heel gewoon kan zijn.