Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Soep, Veganistisch, w1, Winter recepten
Groene spliterwten soep – Vegan
Een echt winter recept en erg lekker met roggebrood. Als je het een dag van te voren maakt, op zondag bijvoorbeeld, is het de volgende dag nog lekkerder en ben je ’s avonds lekker snel klaar.
Ingrediënten groene spliterwten soep
Voor 2 personen
Groene spliterwten soep
* 1 pak groene spliterwten
* 2 aardappelen
* 2 wortelen
* 1 prei
* 1 ui
Verder
* 4 bouillon blokjes
* Snufje foelie
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Lavas (kruid) of Maggie naar smaak
Voorbereiding van de groene spliterwten soep
1. Eerst spoel je de groene spliterwten, verwijder ongerechtigheden en zet je de erwten de avond ervoor of ’s morgens in de week.
2. Als je gaat koken breng je water aan de kook en daarna spoel je de erwten nog eens af. Doe ze in het kokende water met de deksel op de pan op middelhoog vuur. Eventueel schuim dat ontstaat er direct afhalen.
3. Vervolgens ontpit, schil en was je de aardappelen. Snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
4. Daarna schil en was je de wortelen en snijd die ook in blokjes van ongeveer 1 cm.
5. Dan snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in stukken van ongeveer 1 cm.
6. Als laatste schil, was en snijd je de ui in plakjes.
Bereiding van de groene spliterwten soep
7. Doe de aardappelen en groente bij de spliterwten.
8. Voeg de bouillon blokjes toe evenals de foelie en peper en kook het tot het gaar is.
2. Stamp het geheel en proef of je nog wat zout wilt toevoegen. Roer er daarna eventueel nog lavas / Maggi door.
Eet smakelijk 🙂
Na het eten maak je je keuken spik en span met deze biologische keukenreinigers ❯