Aardappelgerechten, Burger, DIY, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Sauzen en dressings
Groente kokos mix gebakken aardappelen met zelf gemaakte mayonaise en bonen-burger
Ingrediënten groente kokos mix (sperziebonen met rode spitskool)
Voor 2 personen
Groente kokos mix en aardappelen
* Aardappelen.
* 2 handen sperziebonen
* Stuk rode spitskool
* Laurierblaadje
* 2 uien
* Stukje verse gember
* 2 tenen knoflook
* 1 tl palmsuiker
* Ca. 5 el geraspte kokos
* Paar drupjes citroensap
* 2 el appelazijn
* Keltisch zout
Bonen burger zelf maken
* 200 gr gare boter- of witte bonen
* Ca. 5 el havermout (meel)
* 1 dik ei
* Keltisch zout
* Vers gemalen zwarte peper
* Ca. 2 el tomatenpuree
* Stukje verse gember
* 1 uitje
Recept mayonaise
* 1 ei
* 1 kleine tl mosterd
* 2 el citroensap
* 1 tl Himalaya zout
* 170 ml raapzaad of zonnebloemolie
* Vers gemalen zwarte peper
Bereiding van de groente kokos mix (spitskool + sperziebonen) en aardappelen
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze dan in plakjes en stoom / kook ze daarna in ca. 5 minuten bijna gaar.
2. Dan zet je wat water op. Was en dop intussen de sperziebonen die je daarna gaar kookt.
3. Daarna was en snijd je de spitskool in heel smalle reepjes. Doe die bij de sperzieboontjes.
4. Schil, was en snipper dan de uien en de gember. Ook die voor de burger, hou die apart.
5. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
Als de groente gaar is, giet je het af.
Aardappelen bakken
6. Laat daarna een koekenpan heet worden om de aardappelen te bakken in olie.
Verder met de groente kokos mix
7. Laat dan een pan voor de groente heet worden, verhit daarin de olie, zet de warmtebron wat lager en fruit de ui, gember en knoflook.
8. Zet de warmtebron bijna laag en voeg de kokos en wat water toe met het laurierblad.
9. Roer de groente met wat drupjes citroen en de azijn door de kokos saus.
Bereiding van de bonenburger
10. Intussen maak je de bonen burger. Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
11. Vervolgens pureer je de bonen en vul het aan met havermout meel, ei zout, peper, tomatenpuree, gember en ui tot het zo stevig is dat je er burger van kunt maken.
12. Laat dan een koekenpan heet worden om de bonen burgers in te bakken. Verhit de olie, zet de warmtebron wat lager en schep hoopjes in de pan met een eetlepel.
Bereiding van de mayonaise
13. Terwijl je af en toe de aardappelen omschept en op de burgers let, maak je de mayonaise. Daarvoor breek je het ei en doet dat samen met de overige ingrediënten in een hoge smalle maatbeker. Zet de staafmixer op de bodem en zet de mixer aan op de hoogste stand. Onderaan zie je dat de ingrediënten zich mengen. Vanaf dat moment trek je de mixer heel langzaam aan naar boven zodat alles van onderaf goed gemixt wordt. Supersimpel, zonder toegevoegde dingen die je niet nodig hebt en erg lekkerder.
Alles samen
14. Schep de groente kokos mix, de bonenburgers en aardappelen op een bord en leg er een fijn hoopje mayo bij.
Eet smakelijk 🙂
Vegetarisch-Weekmenu is onderdeel van DeDuurzameKaart.nl
Ben jij een duurzame ondernemer die ook buiten kantooruren de wereld mooier maakt? Laat mij dan snel een presentatie pagina voor je maken ❯