Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, Peulvruchten, w48
Groentebrood gevuld met linzen, paprika en courgette
Ingrediënten groentebrood gevuld met linzen, paprika en courgette
Voor 2 personen
Voorbereiden
* 500 gr spruiten, gebruik restje voor ❯
* Rijst naar behoefte
* Scheut bakolie
* 1 courgette
* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 4 tenen knoflook
Verder
* snufje chili peper
* 2 a 3 eieren, afhankelijk van de grote
* 1 el Herbes de Provence
* Paar takjes peterselie
* Ca. 2 handen vol broodkruimels
* Ca. 300 gr gekookte linzen
* Dikke hand geraspte (vegan) kaas
* ca. 6 el ketchup
* 4 el Balsamico azijn
Bereiding van de groentenbrood gevuld met linzen, paprika en courgette
1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200°C. Als je bruine rijst hebt, zet je die nu op)
2. Dan was je de courgette en snijd die in blokjes.
3. Dan was je de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes van dezelfde grote als de courgette.
vet je een ovenschaal of bakblik lichtjes in en doe hier de .. en de peper en zout in.
4. Tik dan met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook in plakjes.
5. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de courgette, de paprika, de knoflook, de chilipeper, peper en het zout ongeveer 5 minuten.
6. In de tussentijd klop je in een brede kom de eieren los met de Herbes de Provence, peterselie en dan de broodkruimels.
7. Laat dan de linzen uitlekken in een zeef of vergiet.
8. Leg een vergiet of zeef op een steelpan en laat daar de groenten-mix in uitlekken.
9. Roer, terwijl dat beide uitlekt, de kaas door het eiermengsel.
10. En vervolgens 2 el ketchup en 2 el Balsamico azijn.
11. Pers de groenten nog eens goed uit, zonder dat je de blokjes stuk plet 😉 er moet zoveel mogelijk vocht uit.
12. Wanneer praktisch alle vocht eruit is, roer je de groenten goed door de eier-mix.
13. Vet dan een ovenschaal lichtjes in en doe hier de groenten-mix in. Druk het geheel voorzichtig, maar stevig aan. Er moet geen ‘lucht’ meer tussen zitten.
14. Meng de overgebleven ketchup met Balsamico azijn en wat zwarte peper. Proef of je de smaak goed vind. Die mag best wat zuur zijn. Zoet eventueel met een heel klein beetje bruine suiker.
15. Zet de ovenschaal of het blik in het midden van de oven en bak het ongeveer een half uur tot 3 kwartier.
16. Terwijl dat in de oven staat, verwijder je alvast de harde onderkant van de spruiten, verwijder eventueel ook de buitenste paar blaadjes als die er niet meer mooi uitzien en daarna was je de spruiten.
17. Prik met een satéprikker in het groentebrood om te controleren of het ei bijna gestold is. Door het vocht en de kaas zal het stokje er sowieso wat vochtig uitkomen, maar zo heb je wel een controle middel.
Wanneer het groentebrood bijna klaar is, afhankelijk van de grote van je bakvorm, en je witte rijst hebt, zet je de rijst op volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
18. En stoom of kook je dan de spruiten gaar.
19. Verwarm de steelpan met het vocht van de groente en verkruimel hier een jusblokje in. Klop dat goed door om klontjes te voorkomen.
20. Als alles gaar is ‘snijd’ je het groentebrood in plakken, leg die met de spruiten op je bord en overgiet (je rijst) met de groente-jus.
Eet smakelijk! 🙂