Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, Vleesvervangers
Groenten met shoarma – Vegan
Ingrediënten groenten met shoarma
Voor 2 personen
Groenten
* Aardappelen naar behoefte
* 250 gr peultjes
* 2 rode paprika’s
* 1 ui
* 2 knoflook
Verder
* Bakje AH shoarma
* 1 tl paprikapoeder
* Dikke scheut plantaardige kookroom
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van het bulgur met rijke tomatensaus
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in reepjes.
2. Daarna dop je de peultjes en verwijder de ‘draadjes’.
3. Vervolgens was je de paprika’s en snijd ze in stukjes.
4. Dan schil, was en snijd je de ui in plakjes.
5. Tik ten slotte met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
Bereiding van de bulgur met rijke tomatensaus
6. Laat eerst een koekenpan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron wat lager en bak daarin de aardappelreepjes tot ze bruin en bijna gaar zijn met een deksel op de pan. Roer af en toe even om.
7. Voeg dan ui en de shoarma toe en bak dat een beetje bruin.
8. Bak vervolgens ook de paprika’s mee tot ze wat zacht zijn geworden.
9. Voeg daarna de knoflook toe evenals de peultjes, paprikapoeder, peper en zout.
10. Roerbak een minuut of 3 voordat je tenslotte de kookroom erdoor roert en klaar is je groenten met shoarma!
Eet smakelijk 🙂
Maak je je keuken weer stralend schoon
met deze biologische keukenreiniger!