Aardappelgerechten, Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, W3
Groenten uit de oven
Dit recept duurt iets langer, ca. 40-50 minuten, maar mjom mjom mjom! Ik had er nog tofu door gedaan, beetje met zout bestrooit en bovenop gelegd, maar eerst voorbakken is lekkerder denk ik 🙂
Ingrediënten groenten uit de oven
Voor 2 personen
Groenten
* Aardappelen naar behoefte
* 3 winterpenen
* 2 gare bieten
* 1 ui
* 2 knoflook
* 1 sinaasappel
Verder
* 1 tl gedroogde oregano
* 2 tl Herbes de Provence
* Dikke scheut olijfolie
* Snuf nootmuskaat
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van de groenten uit de oven
1. Als eerste zet je de stoom- kookpan op met wat water en verwarm je de oven voor. Daarna ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze dan in kleine stukken die je daarna in de pan doet om voor te garen.
2. Daarna schil je de wortelen en snijd ze in kleine stukken en doe ze bij de aardappelen.
3. Vervolgens pers je de sinaasappel en doe dit in een ovenschaal.
4. Dan schil, was en snijd je de ui in plakjes en doe die erbij.
5. Tik ten slotte met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn en doe dat ook in de ovenschaal.
Bereiding van de groenten uit de oven
6. Doe de olie bij het sinaasappelsap evenals de rest van de kruiden. Roer dit goed door.
7. Giet de aardappelen en wortelen af en doe dit in de ovenschaal waarna je het goed husselt zodat de kruiden en olie alles bedekt. Zet het 30-40 minuten in de oven op 220°C en kook intussen een ei voor erbij of bestrooi het ovengerecht met feta of andere kaas.
Eet smakelijk 🙂
PS. een knoflooksausje is hier heel lekker bij!