Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Marije, Soep, Veganistisch
Groentesoep met noodles
Groentesoep met noodles
1 Stevige winterpeen
1 Prei
1 Paprika
1 Klein bloemkooltje
Gebroken spaghetti naar wens
Tuinkruidenboullion (of doosje Honig soepmix voor groentesoep)
Evt. stukjes vegan vleesvervanger naar keuze (Tival balletjes)
Tip:
Gebruik de restjes uit je groentelade voor in de soep.
Bereiding
Je gebruikt een grote soeppan en een maatbeker.
1. Snij de groentes in kleine, ongeveer gelijke partjes.
2. Breng het water met de tuinkruidenbouillon volgens voorschrift aan de kook.
3. Voeg hier de gebroken spaghetti aan toe.
4. Zodra de spaghetti wat zacht wordt doe je de gesneden groentes erbij.
5. Laat de groentes met het deksel op de pan ongeveer 20 min. op matig vuur gaar worden.
6. Serveer met lekkere (afbak)broodjes met hummus of een vegan kaas-uien brood.
Eet Smakelijk!
Tip:
- Weinig tijd om groentes te snijden? Doe dit dan op een dag dat het beter uitkomt en vries het
zolang in.
Marije van der Heijden
35 jaar, moeder van 2 en veganist sinds 2014.
Omdat een veganistische leefwijze dé manier is, als het gaat om belangrijke zaken als;
*Dierenwelzijn *Milieu *Wereld voedselverdeling *Natuur *Gezondheid.
Marije laat zien dat veganistisch eten heel lekker en vooral ook heel gewoon kan zijn.