Marije, Pasta, Veganistisch
Happy Spaghetti
Ingrediënten Happy Spaghetti
(voor 2 porties)
+/- 350 ml tomatenpuree
150 gr spaghetti
1 rode ui
1 teen knoflook
½ courgette
1 rode paprika
1-2 el Italiaanse kruiden
Zout en peper
1 el olie
Bereiding
1. Snijd de ui en knoflook fijn en de courgette en paprika in kleine blokjes.
2. Neem een grote koekenpan met deksel, verhit wat olie en fruit de ui en knoflook kort.
3. Schep vervolgens de blokjes courgette en paprika erbij en strooi de Italiaanse kruiden erover.
4. Voeg al roerend de tomatenpuree toen en breng verder op smaak met zout en peper, doe de deksel op de pan en laat 15 min pruttelen op matig vuur, roer af en toe door.
5. Zet ondertussen een pan water op en kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing.
6. Serveer de spaghetti samen met de groentesaus en garneer met wat verse basilicum.
Buon Appetito!
Tips:
- Mis je er ondanks de goed gevulde groentesaus toch nog iets bij; vul het gerecht dan eventueel aan met wat gegrilde champignons of (warme)pesto-tomaatjes.
- Ipv parmezaan strooi ik er altijd wat edelgistvlokken over; heeft een hartige smaak en bevat vitamine b1, b2, b3 en b6, foliumzuur en zink. Verkrijgbaar bij de natuurwinkel.
Marije van der Heijden
35 jaar, moeder van 2 en veganist sinds 2014.
Omdat een veganistische leefwijze dé manier is, als het gaat om belangrijke zaken als;
*Dierenwelzijn *Milieu *Wereld voedselverdeling *Natuur *Gezondheid.
Marije laat zien dat veganistisch eten heel lekker en vooral ook heel gewoon kan zijn.