Bijgerecht, Hartige taart, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten
Hartige taart met peterselie
Ingrediënten hartige taart met peterselie
voor 2 personen
Oud brood
Ca. 1 dikke el boter
Ca. 250 ricotta
3 á 4 Demeter eieren
Halve bos peterselie of meer
Scheutje melk
Plakjes kaas
Cherrytomaatjes
Bereiding van de hartige taart met peterselie
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Vet met wat boter een ovenvaste schaal licht in. Breek het brood in stukjes in de kom en verdeel daarover de rest van de boter.
3. Was de peterselie en snijd het grof. Vervolgens meng je eerst de eieren, ricotta en melk glad in een kom waarna je de peterselie en peper erdoor mengt. Schenk dit mengel over het brood en roer het goed door zodat al het brood goed bedekt is met het mengsel.
4. Was de cherrytomaatjes en snijd ze in vier stukken. Leg de kaas erover en schik de tomaatjes erop waarna het in het midden van de oven bakken kan. Bak het in ca. 30 minuten gaar.
5. Maak ondertussen een stevige rauwkost salade van groene bladgroentes.
6. Prik na ca. 30 minuten met een saté-prikker in het midden van de taart en kijk of de eieren goed gestold en gaar zijn.
Eet smakelijk 🙂