Brunch, Hartige taart, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten
Hartige taart met ricotta
Ingrediënten hartige taart met ricotta
voor 2 personen
* Boter om in te vetten
* Bloem
* 4 plakken bladerdeeg
* 375 gr ricotta
* 3 grote Demeter eieren
* 1 eetlepel mierikswortel
* 1 courgette
* Citroensap
* Verse peper en zout
* Half pakje nepspekjes
* Olie om in te bakken
Bereiding van de hartige taart met ricotta
1. Verwarm de oven op 170 graden.
2. Vet een ovenvaste schaal of bakvorm van 20 cm goed in met boter. Bepoeder het met de bloem. Leg een plak bladerdeeg in de schaal met een punt naar binnen. Leg het volgende plakje er net iets overheen en druk de randen goed vast zodat ze bij het bakken niet loslaten. Herhaal dit met de andere 2 plakken zodat de hele schaal bedekt is. Prik met een vork veel gaatjes in de rand en bodem.
3. Bak in een pan de nepspekjes goudbruin.
4. Roer de ricotta los in een schaal, voeg de mierikswortel toe en de eieren. Klop het tot een mooie homogene massa. Voeg de nepspekjes toe en breng op smaak met verse peper.
5. Giet de ricotta mix in de met bladerdeeg bekleedde schaal en bak de hartige taart in ca. 25 minuten gaar. Zet de schaal onderin de oven. Check af en toe, draai eventueel de plaat om of bedek de hartige taart met aluminiumfolie als het deeg te bruin wordt.
6. Schaaf ondertussen de courgette in dunne plakjes. Ik doe dat gewoon met een kaasschaaf. Doe het citroensap in een schaal en haal de courgette slierten erdoor.
6. Prik met een saté prikker in de ricotta, als het stokje vrijwel droog terugkomt is de hartige taart gaar. Haal de taart uit de oven en verdeel de courgette gelijkmatig over de rand.
Eet smakelijk 🙂