Kerst
Hemelse spruitjes vegetarisch vegan Kerst hoofdgerecht
Hoofdgerecht: Hemelse spruitjes vegetarisch Kerst hoofdgerecht
Ingrediënten voor de Hemelse spruitjes
Voor 2 personen
Hemelse spruitjes
* Ca. 400 gr spruiten (ik heb paarse met groene)
* 1 teentje knoflook
Verder
* 6 – 8 gedroogde abrikozen
* Dikke hand gepelde pistachenoten
* Ceylon kaneel stokje
* Een kop sinaasappelsap
* Een el boter
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van de Hemelse spruitjes vegetarisch Kerst hoofdgerecht
1. Eerst verwijder je de harde onderkant van de spruiten, verwijder eventueel de buitenste paar blaadjes als die er niet meer mooi uitzien en was je de spruiten goed.
2. Snijd vervolgens de abrikozen in stukjes.
3. Pel dan eventueel de pistachenoten.
4. Tik daarna met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en pers de knoflook fijn.
Als je het van te voren bereidt, kun je hier eerst stoppen en de rest 15 minuten voor het opdienen doen.
5. Doe de boter in een pan en laat het op middelhoge temperatuur verwarmen. Fruit hierin de knoflook ongeveer een minuut.
6. Voeg de spruiten toe, evenals het kaneelstokje en de abrikozen en breng het op smaak met peper en zout.
7. Schenk er vervolgens een laagje sinaasappelsap bij.
8. Doe de deksel op de pan en stoof de hemelse spruitjes in ca. 10 minuten gaar. Roer het geheel na 5 minuten even door.
9. Ten slotte verdeel je de pistachenoten erover.
Eet smakelijk 🙂