Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Soep, Veganistisch, w40
Herfst stoofpotje recept met bloemkool en rode spliterwten
Herfst stoofpotje recept met bloemkool en rode spliterwten staat supersnel op tafel, zit vol vitamines en is ook nog eens verrukkelijk!
Ingrediënten herfst stoofpotje recept met bloemkool en rode spliterwten
Voor 2 personen
Romige venkelsoep met aardappel
* 1 bloemkool (Grote als je dit recept ook wilt maken ❯)
* 3 (tros)tomaten
* 1 ui
* Olijfolie om te bakken
* 2 kopjes rode spliterwten
* 1 dikke el tomatenpuree
* 2 teentjes knoflook
* Ca. 1 kopje sinaasappelsap
* 2 appelen
Kruiden
* 1 tl komijnpoeder
* 1 tl koriander
* Snufje versgeraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Ca. 1 el plantaardige bouillon
* Bosje peterselie
Voorbereiding van het herfst stoofpotje
1. Eerst was je de bloemkool en verdeel het daarna in roosjes. Schil eventueel de steeltjes en snijd ze kleiner.
2. Dan was je de tomaten en snijd die daarna in stukken.
3. Vervolgens schil, was en snijd je de ui door de helft en daarna in plakjes.
4. Laat dan een pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de plakjes ui.
5. Terwijl je af en toe door de ui roert, spoel je de rode spliterwten af in een zeef en laat dat uitlekken.
6. Voeg dan de tomatenpuree toe aan de ui en roerbak dat samen een minuutje of twee aan.
7. Tik intussen met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel die vervolgens even af en snijd de knoflook fijn, waarna je het aan de ui toevoegt.
8. Voeg zowel de spliterwten als de komijnpoeder, de koriander, nootmuskaat, peper, zout en bouillon bij de ui.
9. Giet er dan langzaam wat water bij, 1 kopje ongeveer, zodat het water direct heet wordt.
10. Doe de sinaasappelsap erbij en laat dit met een deksel half op de pan stoven.
11. Intussen schil je de appelen en verwijder het klokhuis.
12. Was dan de peterselie, sla het droog en hak het grof.
13. Doe vervolgens de appels en bloemkoolroosjes in de pan en kook het nog een minuut of 10 tot de spliterwten gaar zijn.
12. Roer vlak voor het opdienen de peterselie erdoor.
13. Breng daarna het geheel tenslotte op smaak met peper en eventueel ook nog wat zout.
Eet smakelijk 🙂