Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch
Hete bliksem of appelstamppot
Ingrediënten voor Hete bliksem
voor 2 personen
250 gr aardappelen
250 gr appels
2 zoete uien
Halve citroen, uitgeperst
Zout
Vers gemalen nootmuskaat
2 el appelstroop
3 el kokosolie of boter als je dat niet hebt
Hand havermout
Eventueel:
Gekruide nepworstjes
Zoet zure chutney
Bereiding van de hetebliksem
1. Week de havermout met wat water en wat druppels citroensap. Schil en was de aardappelen en kook ze.
2. Schil de appels, was en kook ze in een beetje water met het sap van de citroen.
3. Schil en was de uien en snij ze in ringen. Maak een eetlepel boter heet in een koekenpan en voeg de uien eraan toe. Bak de uien tot ze lekker bruin zijn.
4. Pureer daarna de aardappelen met de appels, wat kookvocht van de appels en het restant van de boter. Voeg nu de havermout, uien en appelstroop toe en breng op smaak zout en nootmuskaat.
Eet smakelijk! 🙂
Tips:
- Vervang wat appelen met peren.
- Vervang een deel van de aardappels door witte bonen en laat de nepworstjes achterwege als je die liever niet eet.