Burger, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Noten, Veganistisch, Vleesvervangers, w43
Homemade notenburgers met salade – Vegan
Geen zin in uitgebreid koken? Maak deze snelle zaterdaghap! Vegan notenburgers met een lekkere salade.
Ingrediënten homemade notenburgers
Voor 2 personen
Polenta
* Polenta Ca. 1 kopje polenta: 5 kopjes water. (bio als je GMO mais wilt vermijden)
* Ca. 1 el argan olie
* Ca. 1 dessertlepel suiker
* Snufje zout
Smaakmakers
* 2 handjes pecannoten
* 2 handjes zonnebloempitten
* 1 dikke hand kokosrasp
* Kweepeer gelei of bijvoorbeeld Ahornsiroop
Salade
* Van bijvoorbeeld rucola, peer en selderij
Voorbereiding van de homemade notenburgers
1. Eerst meng je het water met de polenta. Breng dit al roerend met een spatel met gleuven of een garde aan de kook. Officieel moet je eerst het water koken, maar dan is de kans op klontjes erg groot. Doe dat wel als je gewend bent polenta te koken.
2. Als de polenta een goede massa heeft (het stijft nog wat op!) zet je de warmtebron van de polenta uit. Giet vervolgens de Argan olie, suiker en het zout door de polenta en meng dat goed. Laat het afkoelen.
Bereiding van de salade en homemade notenburgers
3. Intussen maak je een frisse (lauwwarme) salade (wij hadden van rucola, peer, selderij)
4. Daarna breek je de pecannoten klein en doe ze in een kom.
5. Voeg de zonnepitten toe evenals de geraspte kokos.
6. Strooi vervolgens wat geplette broodkruimels op een plank.
7. Kneed daarna (met je hand) de inhoud van de kom heel goed door de polenta zodat het goed verdeelt is. Rol er daarna stevige bolletjes van in je hand, die je vervolgens platter drukt tot een burger.
8. Leg de burgers op de broodkruimels en druk ze voorzichtig aan. Doe dat ook met de andere kant.
9. Laat dan een pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron lager en bak daarin de notenburgers mooi goudbruin.
10. Giet er daarna de kweepeer gelei over en smullen maar.
Eet smakelijk 🙂
Maak je je keuken weer stralend schoon
met deze biologische keukenreiniger!