BBQ, Bijgerecht, DIY, Hapje, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Tapas, Veganistisch
Hummus van kikkererwten en mosterd
Ingrediënten hummus van kikkererwten en mosterd
Voor ca. 6 personen
Ca. 800 gr gekookte kikkererwten (= ca. 450 gr gedroogd)
1 ui
Ca. 3 el extra vierge olijfolie
Ca. 6 el mosterd
Knoflookpoeder naar smaak
Ca. 2 tl rozemarijn
Ca. 1 tl gerookte paprika poeder (Pimentón)
Citroensap naar smaak
Vers gemalen zwarte peper
Keltisch zout
Bereiding van de hummus van kikkererwten en mosterd
1. Als eerste zet je ’s avonds de bonen in de week. Spoel ze ’s morgens even met vers water en week verder tot gebruik. Kook ze in ca. 30 minuten gaar, ca. 3 kwartier langer als je ze niet geweekt hebt. Beide langer als het oudere bonen zijn. De bonen zijn nog heel als ze gaar zijn, hebben een stevige bite en zijn zacht en romig als je erin bijt.
2. Wanneer de kikkererwten bijna gaar zijn, schil, was en snijd je de uien in grote stukken.
3. Was de rozemarijn, rits de blaadjes van de steeltjes af en hak de blaadjes fijn.
4. Giet de kikkererwten af en vang wat vocht op (of de erwten uit een blik afspoelen)
5. Mix met een staafmixer in een kom de gekookte kikkererwten met de olijfolie en mosterd tot een smeuïg mengsel. Leng eventueel aan met wat kookvocht en/of nog wat olie.
6. Breng daarna op smaak met de knoflookpoeder, rozemarijn, gerookt paprikapoeder, het citroensap, de peper en het zout. Proef of er nog wat smaakmaker aan toegevoegd moet en serveer met brood, toast of tortilla chips.
Zon, zomer. Met z’n zessen lekker eten in de tuin en 3 personen namen een gemakkelijk te maken gerecht mee.
Deze vegan hummus / bonenspread van kikkererwten met mosterd van Gaby.
Tuinbonen aardappelsalade (vegan) ❯
En een verrukkelijk frambozen toetje. Nou… toetje… meer een ‘nagerecht’! ❯
Heerlijk bij de BBQ of mee te nemen voor een picknick of naar het strand.
Eet smakelijk! 🙂