Bulgur, Granen, Hoofdgerechten vegetarisch, Maaltijdsalade, Rijst, Vleesvervangers, w21
Incagranen met spinazie recept
Na een lange dag werken is dit een ideaal recept; het staat supersnel op tafel. Deze maand wordt er volop verse spinazie geoogst in Nederland. Spinazie is een plant uit de amarantenfamilie waar quinoa ook toe behoort.
Ingrediënten Incagranen met spinazie
Voor 2 personen
* Biologische Rijst incagranen of andere rijst/ granen
* 500 gr spinazie
* 2 uien
* 2 knoflook teentjes
* Stukje gemberwortel (ca. ½ duim)
* Scheut olie om te bakken
* Bakje vega speckjes
* 1 el kerrie
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
Voorbereiding van de Incagranen met spinazie
1. Als eerste zet je de Incagranen op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Dan was je de spinazie en laat het goed uitlekken.
3. Daarna schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
4. En tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
5. Ten slotte schil je de gemberwortel en verwijder een eventueel verdroogde bovenkant. Rasp de gember daarna of snijd het heel fijn.
6. Waarschijnlijk zijn de Incagranen nu ongeveer gaar.
Bereiding van de Incagranen met spinazie
7. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en fruit de uien.
8. Als de uien zachter worden bak je de knoflook even mee.
9. Na ongeveer een minuut voeg je de speckjes toe. Bak tot de speckjes mooi bruin zijn en voeg vervolgens de kerrie, peper en zout toe.
10. Wanneer dat mooi gemengd is, voeg je hand voor hand de spinazie toe. Laat dat ietsjes slinken en roer dan de Incagranen erdoor.
11. Proef of er nog wat smaakmaker aan toegevoegd moet. Lekker met zoet-zuur en iets pittigs!
Eet smakelijk 🙂
Tip
- Maak lekker veel en eet de rest als lunch salade.