Aardappelgerechten, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, w23
Kaassoufflé gemakkelijk
Ingrediënten voor een kaassoufflé die niet mislukt
Ruim voor 2 personen
* Ca. 6 plakjes oud brood
* 3 koppen geraspte kaas
* 2 koppen (amandel) melk
* 3 Demeter eieren
* Tamari
* Rozemarijn
* 1 tl mosterd
* 1 afgestreken tl paprikapoeder
* Peper
* Peterselie
Bereiding kaassoufflé
1. Vet een niet te grote bakvorm of vuurvaste schaal in of gebruik 4 kleine.
2. Breek het brood en leg één laag brood in de schaal. Strooi een deel van de geraspte kaas erover en zo om en om.
3. Giet hierover de melk.
4. Klop de eieren met, behalve de peterselie, alle smaakmakers en giet dit over het brood mengsel.
5. Daarna laat je dit geheel een half uur rusten.
6. Verwarm de oven op 160 graden en zet er een bakje met water in.
7. Bak nu de soufflé in ongeveer 3 kwartier, een uur klaar.
Intussen maak je een frisse salade.
Eet smakelijk! 🙂
Tips
- Heb je over? Neem mee naar je werk de volgende dag, lekker als lunch!
- Varieer met de smaakmakers. Probeer eens tijm of kerrie.
- Gebruik een andere smaak kaas of meng restjes kaas.
- Of gebruik een andere smaak melk of meng de melk met wijn als er alleen volwassenen eten.