Bijgerecht, Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Ovengerechten, Peulvruchten, Sauzen en dressings, w39
Kapsalon lookalike van Sugar Boutique
Ingrediënten Kapsalon lookalike van Queenie’s Sweets & Cakes
Voor 2 personen
* AH Biologisch Tortilla chips
* Ca. 150 gr gekookte zwarte bonen
* Dikke hand mais
* 1 dikke rode ui
* Snufje oregano
* Snufje chilipoeder
* Snufje komijn
* Snufje knoflookpoeder
* Vers gemalen zwarte peper
* Geraspte vegetarisch gestremde kaas
Guacamole
* 2 avocado’s
* Halve citroen
* Snufje zout
* Klein uitje
* 1 goed rijpe tomaat
* 2 koriander takjes (of peterselie)
* Klein knoflook teentje
* Snufje cayennepeper
Sla
* Ijsbergsla
* 2 goed rijpe tomaten
* 2 koriander takjes (of peterselie)
* Eventueel zout. Zit al op chips en in bonen en de kaas.
Bereiding van het Kapsalon lookalike
1. Als eerste warm je de oven voor op 175 graden.
2. Meng de zwarte bonen (zonder weekvocht) met de mais (zonder eventueel vocht) in een kom.
3. Dan schil, was en snipper je een deel van de rode ui fijn en roer dat door de zwarte bonen, de rest gebruik je straks.
4. Breng het zwarte bonen mengsel verder op smaak met oregano, chilipoeder, knoflookpoeder, komijn en peper.
5. Vervolgens vet je een overschaal of bakblik licht in. Verdeel wat nacho’s over de bodem en doe daar een beetje geraspte kaas over, gevolgd door wat bonen mengsel en daar bovenop weer een beetje kaas. Waarna je weer, net als de vorige laag, opnieuw belegd met nacho’s, kaas, bonen, eindig met kaas.
6. Zet het ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas gaat smelten en de bonen warm zijn.
Bereiding guacamole
1. Intussen maak je de guacamole. Begin met het schillen en ontpitten van de avocado’s. Pureer ze met de staafmixer in een kom.
2. Knijp de citroen er boven uit, vang de pitjes op 😉 en voeg daarna zout toe.
3. Daarna schil, was en snipper je het uitje fijn en roer dat door de avocado’s.
4. Vervolgens was je de tomaat, snijd deze fijn en roer de tomatenstukjes door de avocado’s.
5. Was de koriander, sla het droog, hak de blaadjes fijn en roer dat door de avocado’s.
6. Tik daarna met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en pers de knoflook fijn boven het avocado mengsel.
7. Roer er als laatste de cayennepeper door.
8. Proef en breng de guacamole op smaak met nog wat citroensap, koriander, peper of zout.
Verder met de sla
1. Daarvoor was en droog je de sla en snijd die in reepjes en doe die in een kom.
2. De tomaten was je, verwijder de pitjes en snijd de tomaten in blokjes. Meng ze door de ijsbergsla.
3. Pak het restant rode ui en hak dat grof.
4. Nadat de ui door de sla is gemengd, was je de koriander, sla het droog en pluk je de blaadjes los.
Alles samen
1. Serveer de guacamole in een schaaltje.
2. Haal de nacho’s uit de oven als de kaas lekker gesmolten is, leg er de sla op en bestrooi het als laatste met de koriander blaadjes en je Kapsalon lookalike is klaar om gegeten te worden!
Bedankt Sugar Boutique voor je bijdrage!
De Sugar Boutique eigenaresse is flexitariër. Bij haar kun je de verrukkelijkste taarten, cupcakes en koeken bestellen vanaf 10 personen. Volg haar via @sugarboutique___ ❯