Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Noten, Veganistisch, W3, Winter recepten
Boerenkool recept met rijst – Vegan
Zin in boerenkool, maar dan geen stamppot? Probeer dit recept eens! Als je gevoelige darmen of een ontsteking in je darmen hebt, gebruik dan geen fenegriek, maar vervang het op het laatst van het recept met mosterd.
Ingrediënten boerenkool recept met rijst
Voor 2 personen
Groenten en zo
* 3 handen zilvervliesrijst
* Stukje verse gember
* 2 knoflook
* 500 gr (of 1 zak voorgesneden) boerenkool
* Olie om mee te bakken
* 1 blikje biologische kokosmelk
* 3 handen walnoten
Verder aan smaakmakers
* Ca. 1 tl komijn (djinten)
* Halve tl fenegriek of 1 tl mosterd
* 1 tl korianderpoeder
* 1 tl kurkuma
* 2 knoflookteentjes
* Versgemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Bereiding van het boerenkool recept
1. Als eerste zet je de rijst op volgens gebruiksaanwijzing van het pak en daarna schil je de gember en rasp die fijn.
2. Daarna tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
Bereiding van het boerenkool recept
3. Gebruik een grote koeken of hapjespan. Laat de pan heet worden en rooster de fenegriek en komijn 30 seconden tot een minuut en haal het uit de pan.
4. Daarna giet je wat olie in de pan, zet de warmtebron iets lager dan gemiddeld en roerbak hierin de boerenkool en doe de deksel op de pan.
5. Intussen maal je de fenegriek en komijn in de vijzel tot poeder. Roer dat daarna door de boerenkool evenals de rest van de smaakmakers. Doe de deksel weer op de pan.
6. Terwijl dat opstaat breek je de walnoten.
7. Als de boerenkool geslonken is, roer je er zowel de kokosmelk als de rijst door. Goed roeren en op smaak brengen en maal er (lekker veel) peper over. Bestrooi het ten slotte met de walnoten.
Eet smakelijk!