Amuse, Kerst, Veganistisch
Kerst amuse roomkaas-mascarpone truffel
Tussengerecht: Kerst amuse roomkaas-mascarpone truffel. Vegans vervangen de roomkaas door vegan roomkaas en de mascarpone door Schlagfix Vegan Mascarpone.
Ingrediënten voor de Kerst amuse roomkaas-mascarpone truffel
Voor 2 personen
Kerst paprikasoep
* 2 el mascarpone
* 1 dikke el roomkaas
Verder
* 2 el bieslook
* 2 zongedroogde tomaten in olie
* Vers gemalen peper
Voorbereiding van de Kerst amuse roomkaas-mascarpone truffel
1. Eerst klop je de mascarpone en roomkaas door elkaar met de garde totdat het glad is en er geen klontjes meer inzitten.
2. Snijd 1 tomaat héél fijn en roer dat erdoor, evenals wat peper. Zet dit weer in de koelkast tot gebruik.
Als je het van te voren bereidt, kun je hier eerst stoppen en de rest vlak voor het opdienen doen.
3. Intussen was je de bieslook, sla het droog en hak het vervolgens fijn.
4. Snijd daarna de andere zongedroogde tomaat in 2 stukken.
5. Neem met twee dessertlepels de helft van het kaas mengsel uit de kom. Rol dit vervolgens door de bieslook en prik de tomaat aan een satéprikker en prik dat in het bieslook bolletje.
Eet smakelijk 🙂