Kerst, Soep, Veganistisch, Voorgerecht
Kerst paprikasoep met (vegan) mascarpone
Voorgerecht: Kerst paprikasoep met mascarpone en bieslook. Vegans vervangen de mascarpone door Schlagfix Vegan Mascarpone.
Ingrediënten voor de Kerst paprikasoep met marscapone en bieslook
Voor 2 personen
Kerst paprikasoep
* 2 gele paprika’s
* 1 ui
* 1 dikke teen knoflook
* 2 el bieslook
Verder
* 300 ml water
* 1,5 maggi bouillon blokjes
* 75 gr mascarpone – Vegan: Schlagfix Mascarpone
* Vers gemalen peper
Voorbereiding van de Kerst paprikasoep
1. Eerst was je de paprika, snijd de paprika over de hele lengte door vanaf de kroon en breek de paprika open terwijl je de kroon vasthoudt. Verwijder eventuele restjes van de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.
2. Dan schil, was en snijd je de ui fijn.
3. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt. Verwijder dan de onderkant en schil de knoflook. Spoel dan eventueel af en snijd de knoflook fijn.
4. Laat dan een pan heet worden en verhit een scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak daarin de uien glazig.
5. Voeg dan de paprika en knoflook toe en roerbak dat tot de paprika bijna zacht is.
6. Schenk daarna het water met bouillon erbij en laat dat bijna aan de kook komen en nog een minuut of 5 op laag vuur pruttelen.
7. Intussen was je de bieslook, sla het droog en hak het vervolgens héél fijn.
8. Roer de bieslook door de mascarpone.
Als je het van te voren bereidt, kun je hier eerst stoppen en de rest vlak voor het opdienen doen.
9. Pureer de soep met de staafmixer en breng het op smaak met de peper.
10. Als je de soep in de borden hebt geschept, leg je er ten slotte nog een lepel van de mascarpone in.
Eet smakelijk 🙂