Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Pannenkoeken, Peulvruchten, Sauzen en dressings, Veganistisch, w37
Kidneybonen wraps met Aioli saus
Ingrediënten Kidneybonen wraps
Voor 2 personen
Wraps met kidneybonen
* Wraps
* Paprika
* Ui
* Olie
* Ca. 1 tl paprikapoeder
* Ca. 1 tl oregano
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Ca. 400 gr Kidneybonen
* Bosui
Ingrediënten Aioli
* 1 dikke teen knoflook
* Rasp van 1 bio citroen
* 6 el Mayonaise
* 2 el extra vierge olijfolie
* 2 tl mosterd
* Vers gemalen chilipeper
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
Bereiding van de Kidneybonen wraps met Aioli saus
1. Als eerste was je de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
2. Daarna schil, was en snijd je de uien in plakjes.
3. Laat een pan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron bijna laag en bak de paprika en ui in de olie tot het zacht wordt.
4. Terwijl dat bakt, maak je de Aioli. Tik met een pot op de knoflook zodat de schil net barst, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en pers de knoflook fijn in een kom.
5. Rasp de citroen met een fijne rasp in dezelfde kom. Voeg de mayonaise, olijfolie en mosterd toe en breng op smaak met de chili, peper en het zout. Proef de Aioli of je nog iets aan smaak moet toevoegen.
6. Roer de paprikapoeder, oregano, peper en zout door de zacht geworden paprikamix. Daarna voeg je hier de Kidneybonen aan toe. Proef of je nog iets aan smaak moet toevoegen.
7. Roer regelmatig door de Kidneybonen mix terwijl je de bosui wast en in reepjes snijdt en de wraps verwarmt volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
8. Smeer wat Aioli op de wrap. Beleg met de Kidneybonen mix. Bestrooi de Kidneybonen wrap vervolgens met de reepjes bosui.
Eet smakelijk! 🙂
Tip:
Ik had nog een stukje vega worst over. Past er natuurlijk prima bij!
Heb je wraps over? Bewaar of maak direct wat extra Aioli en maak deze kidneybonen wraps de volgende dag ❯