Eenpansgerecht / stamppot, Hoofdgerechten vegetarisch, Roos, Veganistisch
Kimchi recept – zelf Kimchi maken
Ingrediënten voor het Kimchi recept
2 personen
1 Chinese kool
2 rode uien
150 g zout
6 tenen knoflook
4 cm gember
200 g witte wijnazijn
2 el shiitake saus
2 el sojasaus
2 el suiker
2 el gerookt paprikapoeder
½ el chilipoeder
Bereiding Kimchi recept
1. Snijd de Chinese kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in grove stukken. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Breng hierna 1,5 l water aan de kook en los het zout hierin op. Verdeel dan de Chinese kool en de uien over 1 of 2 kommen en giet het water erover. Laat dit zo een halfuur staan en roer tussendoor af en toe zodat alle kool goed onder het water heeft gestaan. Giet na het halfuur de groentes af, spoel het koud en laat het uitlekken.
2. Maak de teentjes knoflook schoon en doe ze in een keukenmachine. Snijd de gember in plakjes. Doe de gember en de azijn bij de knoflook en maal het alvast fijn. Voeg hierna de shiitake saus, de sojasaus, de suiker, paprikapoeder en het chilipoeder toe. Maal alles fijn tot een pasta.
3. Snijd de olijven in ringetjes, de gedroogde tomaatjes in stukjes en roer dit met de kappertjes door de kaasfondue.
4. Meng de groentes met de marinade pasta. Doe het in een goed afsluitbare bak (anders ruikt je hele koelkast ernaar haha) en laat het minstens 5 uur marineren. Hoe langer je het laat marineren, hoe sterker de smaken worden. Je kunt de kimchi ongeveer 1 week bewaren (langer als je de pot steriliseert) maar proef wel altijd even van tevoren of het nog lekker smaakt.
Eet kimchi met rijst, op je broodje, door een salade, met wat Kipstuckjes of gewoon als snack met wat plakjes komkommer erdoor, het is een blijvertje.
Eet smakelijk! 🙂
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.