Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, Kerst, Ovengerechten, Voorgerecht
Amuse: knoflook kaas spread
Ingrediënten voor de knoflook kaas spread
Voor 2 personen
Knoflook kaas spread
* 1 bol knoflook
* Olijfolie om te bakken
* Vegetarisch gestemde kaas of plantaardige kaas die je lekker vindt: bijvoorbeeld Parrano en Mozzarella
* Zout en vers gemalen peper naar smaak
* 2 tl gedroogde kruiden die je lekker vindt, bijvoorbeeld rozemarijn, oregano of tijm of Italiaanse kruiden
* Paar el roomboter of plantaardige boter
* Stokbrood of ander mooi brood
* Bosui of verse peterselie
Bereiding van de knoflook kaas spread
Het maken duurt een half uur tot 3 kwartier. Je kunt een gedeelte al van te voren maken.
1. Als eerste maak je de knoflook schoon. Doe ze in een vuurvast kommetje, giet er olie op tot ze onderstaan en bak het 20 minuten in de oven op 220 graden.
2. Giet de olie af (bewaar, je hebt nu knoflook olie).
3. Voeg peper, kruiden en boter toe aan de knoflook en prak het samen heel fijn. Roer er daarna de geraspte kaas door.
4. Vlak voor gebruik snijd je het stokbrood. Beleg met wat knoflook kaas spread, leg er nog wat kaas op en zet het even onder de grill tot de kaas smelt.
5. Snijd intussen een bosui heel fijn of een beetje paprika en leg dit op het stokbrood met de knoflook kaas spread.
Eet smakelijk!