Hoofdgerechten vegetarisch, Veganistisch, Winter recepten
Knolselderij frietjes – weekendhap
Ingrediënten knolselderij frietjes – weekendhap
Voor 2 personen
* Overgebleven gekookte aardappelen
* Bak olie
* Knolselderij, bewaar wat je niet gebruikt voor dit gerecht ❯
* Frituurolie
* 2 eieren
* Paprika
* Zout
Bereiding van de knolselderij frietjes
Ik had nog aardappelen over die ik gebakken heb. Snijd die in plakken, bak ze in olie en bestrooi ze met zout. Als je geen overgebleven aardappelen hebt, dan maak je gewoon wat meer friet 😉
Knolselderij frietjes kun je lekker snacken onder het mom van groente eten 😉 Een makkelijk recept voor als je ‘gezond’ groente wilt eten, maar gewoon zin hebt in een lekker gefrituurde weekendsnack. Eet smakelijk!
1. Als eerste zet je de eieren op.
2. Dan snijd je het stuk dat je nodig hebt van de knolselderij in plakken. Schil de plakken en snijd die in friet vorm.
2. Giet daarna wat olie in een schaal en wentel de frieten in de olie, zodat overal wat zit.
3. Doe in een hoge pan dan zoveel frituurvet als je nodig hebt en breng dat op temperatuur. Wanneer je er een stukje brood in legt, moet het brood niet verbranden, maar er moeten een beetje belletjes omheen komen. Dan is de temperatuur goed. Een frituurpan werkt natuurlijk ook goed 😉 maar het wordt wel vies.
4. Als het frituurvet bijna op temperatuur is, vlak voor je de patat in de frituurvet doet, wentel je de knolselderij frieten door de bloem. En dan hup, het frituurvet in.
5. Bak telkens een klein portie, dat werkt best. Tenminste bij mij, ik heb geen frituurpan.
6. Intussen was je een paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in ringen.
7. Als je eieren na 7 minuten klaar zijn, laat je ze ‘schrikken in koud water. Pellen en eten.
Eet smakelijk!