Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Paddenstoelen, Sauzen en dressings, Vleesvervangers
Knolselderij met aardappelen en Jägersoße
Ingrediënten knolselderij met aardappelen en Jägersoße
Voor 2 personen
* Aardappelen naar behoefte
* 350 gr champignons
* 1 el (olijf) olie (of kokosboter)
* 1/2 knolselderij
* 2 braadworsten (Vegetarische Slager)
* 2 el roomkaas
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* 2 vega jusblokjes
* 200 ml water
* 1 tl nootmuskaat
* 1 tl currypoeder (kerriepoeder)
* 1 tl kurkuma
* 1 tl chilipeper
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Peterselie
Bereiding van de knolselderij met aardappelen en Jägersoße
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
2. Schil daarna de knolselderij, snijd deze in reepjes en kook ze samen met de aardappelen gaar.
3. Dan schil, was en snipper je de ui.
4. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snipper de knoflook.
5. Verwijder eventueel vuil met een vochtig doekje en snijd de paddenstoelen in plakken.
6. Laat een koekenpan heet worden en verhit de olie.
7. Bak alles goed door, lekker goudbruin. Eerst de ui en paddenstoelen en later de knoflook.
8. Voeg hier de nootmuskaat, kurkuma, chilipeper, zwarte peper en wat zout aan toe.
9. Zet een steelpan op met het water. Breng het aan de kook en verkruimel 2 tabletten jus. Roer het goed door met een garde.
10. Voeg hier de roomkaas en curry aan toe en roer weer goed door.
11. Als de saus 5 minuten heeft gekookt, voeg je hem toe aan de paddenstoelen in de koekenpan.
12. Laat de saus nog even doorkoken, terwijl je roert.
13. Bak de braadworsten mooi bruin.
Eet smakelijk! 🙂
Tip
Heb je net als ik knolselderij over? Maak verder op in de week dit gerecht ❯
Na je maag, ook je huid verwennen?