Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Sauzen en dressings, Veganistisch, Vleesvervangers, w49
Knolselderij recept in romige mosterdsaus met quorn – Vegan
Als ik een selderijknol zie kan ik me nooit voorstellen dat dat ‘onooglijke ding’ zo gezond is. Maar schijn bedriegt bij deze ‘oud Hollandse groente’.
Het bevat vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B11, C en veel K (goed voor je botten en bij Alzheimer). Verder natrium, veel kalium, calcium, veel fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. En ook eiwit en veel vezels. Bovendien ontzuurt het door de aardige base waarde en het stimuleert je nieren om gifstoffen te verwijderen. Dit knolselderij recept is heel snel klaar.
Ingrediënten knolselderij recept in romige mosterdsaus met quorn
Voor 2 personen
Knolselderij met Quorn
* Aardappelen naar behoefte
* 1/2 dikke knolselderij
* 1 pak Quorn stukjes
Mosterdsaus
* 1 el mosterd
* 1 klein kopje water
* 2 scheuten plantaardige room
* 1/2 jusblokje (Maggi heeft vega/ vegan versie)
* ca. 1 tl vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
Bereiding van de knolselderij in romige mosterdsaus met quorn
1. Eerst schil, was en snijd de aardappelen en de knolselderij in blokjes. De knolselderij snijd je eerst in plakken, dan schilt het gemakkelijker.
2. Kook / stoom ze daarna samen in ca. 10 minuten gaar.
3. Pak vervolgens een pan en een garde en doe alle ingrediënten voor de mosterdsaus in de pan. Er zit veel natrium in knolselderij, dus je hoeft weinig tot geen zout meer toe te voegen.
4. Klop alles goed door en laat het even koken zodat het een dikte van een mooie saus heeft.
5. Bak intussen de Quorn stukjes mooi bruin in wat olie op middelhoge temperatuur.
6. Schep de saus op (lekker ruim ;)) en leg daarop het knolselderij mengsel. Klaar!
Eet smakelijk 🙂