Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Kaas, w38
Koolrabi gestoofd in romige venkelsaus
Koolrabi is erg gezond. Het bevat bijvoorbeeld veel voedingsvezel, magnesium, calcium, kalium en vitamine C. Koop liever een wat kleinere dan grotere omdat die zijn minder vezelig. Koolrabi vers-check: zien de bladeren er fris uit? Is de knol stevig? Alhoewel blad en stengels wat taaier zijn, je kunt ze ook eten.
Ingrediënten koolrabi gestoofd in romige venkelsaus
Voor 2 personen
Voorbereiden
* 2 koolrabi knolletjes
* Aardappelen naar behoefte
* 1 paprika
* Venkelkruid
Smaakmakers
* 2 el boter
* 1 laurierblaadje
* Snufje karwij
* Snufje vers geraspte nootmuskaat
* 2 el roomkaas of sojaroom
* 1 tl bruine suiker
* Halve tl Marmite
* Vers gemalen peper
* Himalaya zout
Voorbereiding van de koolrabi gestoofd in romige venkelsaus
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken en stoom / kook ze in ca. 15 minuten gaar.
2. Daarna snijd je de stelen van de koolrabi af en ook een stukje van de boven- en onderkant. Was ze daarna schoon en vervolgens schil je ze tot het lichtgroene vruchtvlees. Als je ze klein (uit je tuin) haalt, hoef je ze eigenlijk niet te schillen. Snijd ze daarna in dezelfde grootte als de aardappelen.
3. Laat een pan heet worden en verwarm de boter. Doe het laurierblad, de karwij en nootmuskaat erbij en stoof hier vervolgens de koolrabi stukjes in.
4. Dan was je de paprika, leg die daarna in de lengte neer en snijd de bovenkant eraf. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Doe ze bij de koolrabi in de pan.
5. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stoof ze nog even met de koolrabi mee.
6. Roer intussen de roomkaas los met wat water, de suiker, Marmite en peper en roer dit door de groente. Proef of je er nog wat zout bij wilt doen en laat het geheel nog even samen stoven.
7. Was terwijl dat op smaak komt het venkelkruid en dep het droog. Scheur daarna het grootste gedeelte in stukjes boven de koolrabi stoof en roer het erdoor.
8. Schep het op en verdeel het restje venkelkruid erover.
Eet smakelijk! 🙂
Tip
- Kook meer aardappelen, laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast. Ze zijn daardoor ook beter verteerbaar. Je kunt ze dan weer gebruiken voor dit witte kool rolletjes recept ❯