Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers, W5
Koolrabi in beslag met komkommersalade
Ingrediënten koolrabi in beslag met komkommersalade
Voor 2 personen
Koolrabi in beslag
* 2 grote koolrabi
* 1 ei
* 1 1/2 el bloem
* beetje water
* Himalaya zout
* frituurolie
* Nepschnitzel
Komkommersalade
* 1 komkommer
* Himalaya zout
* 100 ml room of kookroom
* sap van 1/2 citroen
* 2 tl suiker
* Vers gemalen zwarte peper
Bereiding van de koolrabi in beslag
1. Als eerste schil en was je de koolrabi. Snijd ze daarna in gelijke stukken, net als patatjes.
2. Maak hierna het beslag met ei, bloem, water en wat zout.
3. Zet dan een pan op met de frituurolie en breng het op temperatuur.
4. Vervolgens roer je de koolrabi door het beslag.
5. Als de frituurolie op temperatuur is, frituur je de koolrabi patatjes totdat deze goudbruin zijn.
Bereiding van de komkommersalade
6. Intussen maak je de komkommersalade.
7. Was de komkommer en rasp deze in fijne plakjes.
8. Giet het vocht af en doe er wat zout op. Roer het goed door.
9. Vervolgens doe je de room evenals citroensap, suiker en peper erbij. Roer nog eens goed door.
10. Ten slotte bak je det schnitzels mooi goud bruin.
Eet smakelijk 🙂