Aardappelgerechten, Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Paddenstoelen, Sauzen en dressings
Koolrabi prei pannenkoek met mosterd paddenstoelensaus
Ingrediënten koolrabi prei pannenkoek
Voor 2 personen
* Aardappelen naar behoefte
* Ca. 400 gr koolrabi
* 1 kleine prei
* Klont boter
* 2 a 3 eieren
* 2 a 3 el (spelt) meel
* 2 tl kerriepoeder
* Chilipoeder naar smaak
* Snuf vers geraspte nootmuskaat
* Vers gemalen zwarte peper
* Keltisch zout
Ingrediënten mosterd paddenstoelensaus
* Ca. 8 grote champignons
* Uitje
* Knoflook teentje
* 2 tl mosterd
* Drupjes sojasaus
Voorbereiding van de koolrabi prei pannenkoek
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze 4x door de helft in partjes en kook ze ca. 3 minuten.
2. Terwijl dat opstaat, schil je de koolrabi en rasp die fijn boven een kom.
3. Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
4. Verwijder vervolgens de onderkant en harde groene bladeren van de prei en snijd de prei in de lengte doormidden. Was het zand goed weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei heel fijn in smalle ringen en doe dat bij de geraspte koolrabi.
Voorbereiding paddenstoelensaus
5. Vervolgens maak je de champignons schoon met een vochtig doekje. Als de onderkant niet meer fris is, snijd je een klein stukje van de steeltjes.
6. Dan schil, was en snipper je de uien in plakjes.
7. Tik vervolgens met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
8. Laat een steelpan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron bijna laag en fruit de ui snippers.
Bereiding van de koolrabi prei pannenkoek
9. Terwijl dat staat te bakken meng je de koolrabi prei mix met de kerriepoeder, Chilipoeder, nootmuskaat, peper en zout. Wanneer dat gemengd is, doe je de eieren erdoor. Begin met twee. Als alles met ei bedekt is, roer je het meel erdoor.
10. Bestrooi de aardappelen met wat zout en kerrie. Laat nog een koekenpan heet worden en verhit de olie. Zet de warmtebron lager en bak de aardappelen goudbruin.
11. Laat een koekenpan heet worden voor de koolrabi prei pannenkoeken en verhit een goede scheut olie. Zet de warmtebron bijna laag en maak een paar hoopjes van de groente in de pan en druk ze plat en wat in vorm. Kom er daarna niet meer aan tot je ze, na een minuut of 4, 5 omdraait met een spatel.
Bereiding paddenstoelensaus
12. Zet de warmtebron bijna hoog als de uisnippers glazig zijn en bak de champignons aan.
13. Voeg de gesnipperde knoflook toe en blijf goed roeren. Roer er daarna de mosterd door en ietwat water, soja, peper en zout.
Schep voor ieder wat van de koolrabi prei pannenkoek op, wat saus en aardappel erbij en eet smakelijk 🙂