Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Vleesvervangers
Koolrabi in roomsaus met aardappelen
Ingrediënten koolrabi in roomsaus
Voor 2 personen
Koolrabi in roomsaus
* 1 el olie
* 2 tL roomboter
* Ca. 6 aardappelen
* 500 gr koolrabi
* 100 ml kookroom
Verder
* 2 rode uien
* Vleesvervanger
* Peterselie
* Peper en zout
* Jusblokjes van Maggi (vegetarisch)
Bereiding van de koolrabi
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Kook ze in ca. 20 minuten gaar.
2. Schil intussen de koolrabi, snijd hem in reepjes en kook ze in ca. 12 minuten gaar.
3. Vervolgens schil, was en snijd je de uien in dunne ringen.
4. Verhit een koekenpan. Bak de uien in roomboter op middelmatige temperatuur tot ze mooi bruin zijn.
5. Giet de koolrabi af en zet de pan op de laagste temperatuur. Voeg nu de kookroom en wat peterselie toe. Meng het goed door elkaar en breng het vervolgens op smaak met zout en peper. Laat het nog even doorkoken.
6. Maak de jus zoals in de gebruiksaanwijzing staat. Ca. 200 ml water aan de kook brengen en 2 tabletten jus verkruimelen. Met een garde goed door kloppen.
7. Giet de aardappelen af en dien op.
Eet smakelijk! 🙂