Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Rijst, Salades, Vleesvervangers, w28
Koolrabi salade recept kerrierijst vleesvervangers
Lekker snel klaar met een kant en klare vleesvervanger. Kerrie door de rijst en de koolrabi salade
Ingrediënten koolrabi salade met kerrierijst
Voor 2 personen
Kerrierijst
* (Snelkook) Rijst naar behoefte
* 2 (rode) uien
* 1 knoflookteen
* 2 tl massala of kerrie
* Bak olie
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* Bosje peterselie
* Vleesvervanger
Koolrabi salade
* 2 koolrabi’s
* 2 tl Massala of kerrie
* 1 dikke el (vegan) mayo
* 2 el (plantaardige) yoghurt
* 1 el walnootolie
* Vers gemalen zwarte peper
* Himalaya zout
* De steeltjes van de peterselie
Bereiding van de kerrierijst
1. Als eerste zet je de rijst op via de gebruiksaanwijzing van het pak. Zet eventueel een kookwekker.
2. Daarna schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
3. Laat een pan heet worden waar de rijst straks nog bij kan en verhit de olie. Zet dan de warmtebron lager en fruit de ui een beetje bruin.
4. Tik vervolgens met een pot op de knoflookteen, verwijder de onderkant en schil, spoel even af. Snijd de knoflook grof en doe dit bij de uien als die een beetje bruin zijn.
5. Roer de massala, peper en zout erdoor en zet de warmtebron uit tot de rijst gaar is. Laat die daarna goed uitdampen.
Bereiding van de koolrabi salade
6. Eerst maak je een sausje van de massala, mayo, yoghurt, walnootolie, peper en eventueel zout.
7. Daarna snijd je de stelen van de koolrabi af en ook een stukje van de boven- en onderkant. Was ze daarna schoon en vervolgens schil je ze tot het lichtgroene vruchtvlees. Als je ze klein (uit je tuin) haalt, hoef je ze eigenlijk niet te schillen.
8. Vervolgens snijd je de koolrabi door de helft, dan in plakken en snijd er daarna dunne reepjes van. Deze roer je door de saus.
Samen
9. Daarna bak je de vleesvervangers.
10. Vervolgens was je de peterselie, sla het droog en hak het grof. Bewaar een beetje voor de garnering.
11. Verwarm dan de pan met de uien en bak de rijst daarin. Roer de peterselie door de rijst.
12. Strooi de rest peterselie over de koolrabi salade als je die opschept.
Eet smakelijk! 🙂
Tips
- De koolrabi is de volgende dag heerlijk als lunch. Ik heb het restje aangevuld met komkommer.