Hoofdgerechten vegetarisch, w14
Verse kruiden spagetti
Ingrediënten kruiden spaghetti
Voor 2 personen
* Spagetti
* Broodkruimels
* Uienpoeder
* Knoflookpoeder
* Zout
* Verse peper of gecombineerd met chili
* 3 uien
* 2 teentjes knoflook
* Olie of boter
* Peterselie
* Bieslook
* Basilicum
Bereiding van de kruiden spaghetti
1. Zet de spaghetti op volgens de gebruiksaanwijzing van het pak en kook het zo stevig als je lekker vindt.
2. Leg de broodkruimels op een bord zo plat mogelijk en dicht tegen elkaar aan. Strooi de uien- en knoflookpoeder, zout en verse peper over de broodkruimels en roer het goed door elkaar zodat de kruimels overal lekker bedekt zijn.
3. Schil en was de uien en snijd ze in stukjes.
4. Tik met de achterkant van je mes op de knoflooktenen, verwijder de schil, spoel even en hak de knoflook in stukjes.
5. Fruit in ruim olie de uitjes op matig vuur.
6. Was ondertussen voorzichtig de peterselie, bieslook en basilicum. Neem hoeveelheden die je lekker vindt. Het slinkt wel, dus neem wat meer dan je in eerste instantie zou doen. Ik gebruik een goede hand stelen van peterselie en een goede hand bieslook en 3 steeltjes basilicum. Hak de peterselie en bieslook grof. Vergeet niet de uitjes af en toe te roeren 😉
7. Giet de spaghetti af in een vergiet en giet er wat extra vierge olie over en roer het erdoor.
8. Doe het vuur wat hoger onder de uien en voeg de broodkruimels bij de uien. Roer de broodkruimels goed door de uien en terwijl je blijft roeren, bak je ze tot ze een kleurtje krijgen. De knoflook kan er nu bij en na ca. 30 seconden kunnen de kruiden erdoor en direct daarna de spaghetti. Hussel alles goed door, zodat de kruimels en kruiden gelijkmatig door de spaghetti verdeelt is, maar zo kort mogelijk omdat de vitamines van de kruiden anders verloren gaan.
Eet smakelijk 🙂