Basisgerechten, DIY, Voedselverspilling
Kruidenzout zelf maken
Kruidenzout zelf maken
Gebruik jij ook graag verse kruiden? Na het koken blijven er altijd stukjes en steeltjes over, of je blijft zitten met een restje. Zonde om weg te gooien! Vanaf nu ga je je kruidenzout zelf maken, heel gemakkelijk en lekker goedkoop.
Nodig:
Pot waar je het zout in wilt bewaren
Keltisch zeezout (nattig, bevat 84 mineralen en spoorelementen) of Himalaya zout (strooit makkelijk)
Restjes kruiden bijvoorbeeld: rozemarijn, peterselie, koriander, basilicum, lavendel…
Bereiding
1. Kook de pot 3 minuten in water, laat het goed drogen.
2. Doe een laagje zout in de pot.
3. Snijd de restjes kruiden fijn en strooi over het zout.
4. Voeg weer een laagje zout toe.
5. Elke keer dat je kruiden overhebt, kun je ze op het zout leggen en dit weer bedekken met een laagje zout.
Je kunt het, afhankelijk van de hoeveelheid kruiden, na een paar dagen al gebruiken.
Tip:
- Gebruik in plaats van 1 grote pot, meerdere kleintjes. Zo kun je verschillende smaken maken. Leuk om cadeau te geven!
- Voeg gekleurde peperkorrels toe of kardemom-peulen