Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Peulvruchten, Vleesvervangers, w33
Kruidige doperwten maaltijdsoep met balletjes
Ingrediënten kruidige doperwten maaltijdsoep met balletjes
voor 2 personen
Een heerlijk recept. Doperwten bevatten veel vezels. Verder onder andere vitamine B1, B2, kalium, fosfor, magnesium en ijzer.
* Ca. 5 aardappelen
* 1 wortel
* 1 ui
* ca. 200 gr doperwten
* ca. 200 gr spinazie
* 1 el dragon
* 2 kruidnagelen
* Snufje versgemalen nootmuskaat
* Versgemalen peper
* 1 Maggie blokje
Bereiding van de kruidige doperwten maaltijdsoep met balletjes
1. Schil, ontpit en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Zo groot, dat ze tegelijk klaar zijn met de wortelen.
2. Daarna schil, was en snijd je de wortel in gelijke stukken en kook deze samen met de aardappelen tot ze bijna gaar zijn.
3. Terwijl dat opstaat, schil, was en snijd je de uien door de helft en dan in plakjes.
4. Daarna was je de spinazie en hak deze grof.
5. Doe vervolgens alle smaakmakers bij de aardappelen en kook deze nog even mee.
4. Intussen bak je de balletjes rondom mooi bruin.
5. Als de aardappel/ wortel mix gaar is, verwijder je de kruidnagelen, als je die nog vindt 😉 en stamp je alles heel licht door zodat er nog structuur over blijft. Schep op en leg de balletjes in de maaltijdsoep.
Eet smakelijk 🙂