Aardappelgerechten, Herfst recepten, Hoofdgerechten vegetarisch, Soep, Veganistisch, w43
Kruidige flespompoen soep – Vegan
Ons eten bevat over het algemeen te veel natrium. De juiste verhouding natrium met kalium zorgt voor een goede vochtbalans. Gelukkig zit in pompoen veel kalium! Dat is ook goed voor je bloeddruk. Wist je dat in Midden- en Zuid-Amerika in elk geval vanaf 7000 jaar v.Chr. al pompoenen werden verbouwd? In de 16e eeuw kwam de pompoen ‘pas’ naar Europa.
Pompoen is een gezonde herfst groente. Het bevat vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. Verder natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.
Ingrediënten kruidige flespompoen soep
Voor 2 personen
Kruidige flespompoen soep
* Ca. 6 gemiddelde aardappelen
* Halve flespompoen
* 2 uien
* Een flinke scheut (kokos) room
Smaakmakers
* 1 tl komijnzaad
* 2 kruidnagelen
* (Veel) vers gemalen zwarte peper
* 1 dikke el Bio Today groentebouillon poeder
* Snufje vers geraspte nootmuskaat
* 1 laurierblad
* Eventueel Keltisch zout naar smaak
* Verse peterselie
* Geroosterde sesamzaadjes
* Olie om mee te bakken
Voorbereiding van de kruidige flespompoen soep
1. Eerst ontpit, schil en was je de aardappelen en snijd ze even groot. Stoom/ kook de aardappelen daarna gaar.
2. Dan snijd je de pompoen in de lengte door de helft en haal de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Bewaar ze voor een lekkere snack, ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Vervolgens snijd je ze in plakken. Dan haal je eventueel de schil eraf en snijd je de pompoen in blokjes.
3. Daarna schil, was je de ui, snijd deze doormidden en in plakjes.
Bereiding van de kruidige flespompoen soep
3. Vervolgens breng je ca. 500-750 ml water aan de kook (waterkoker)
4. Daarna laat je een pan waar de soep inkomt heet worden met een klein beetje olie. Fruit hierin de ui en als deze glazig wordt, bak je ook de pompoen even mee evenals het komijnzaad. Giet er langzaam het gekookte water bij.
5. Voeg de kruidnagelen toe, evenals de peper, de groentebouillon, de nootmuskaat en het laurierblad.
6. Intussen was je de peterselie, sla het droog en snij het grof.
7. Rooster dan de sesamzaadjes in een droge, hete pan.
Afronden
8. Als de aardappelen gaar zijn verwijder je de kruidnagelen en het laurierblad uit het pompoenmengsel. Maal dit met de staafmixer glad.
9. Stamp daarna de aardappelen en voeg ze toe aan de pompoen, evenals de room. Mix nog even met de staafmixer zodat er geen klontjes aardappel meer inzitten.
10. Proef of je nog wat peper of zout wilt toevoegen, roer de peterselie erdoor en bestrooi met de sesamzaadjes.
Eet smakelijk 🙂
Maak je je keuken weer stralend schoon
met deze biologische keukenreiniger!