Eiergerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Ovengerechten, Rijst, w23
Lasagne van rijst met bloemkool
Ingrediënten lasagne van rijst met bloemkool
Voor 2 personen
* Rijst
* 2 Demeter eieren
* Ca. een halve bloemkool
* Kokosolie
* 2 grote uien
* 2 tenen knoflook
* Rozemarijn
* ca. 1 tl gerookte paprikapoeder
* Chilipoeder naar smaak
* Verse zwarte peper
* Zout
* Boter
* Kopje broodkruimels
* Zakje Parrano snippers
* Goede hand peterselie
Bereiding van de lasagne van rijst met bloemkool
1. Zet de rijst op (en kook wat meer voor een ander rijstgerecht deze week) volgens de gebruiksaanwijzing van het pak.
2. Kook de eieren hard in 8 minuten. ( Tip: gooi het water op je tegels om mos en algen te verwijderen ;))
3. Breek daarna de bloemkoolroosjes van de stronk af, was ze en maak de roosjes even groot zodat ze tegelijk gaar zijn. Zet ze op met zout en kook ze in ca. 7 minuten bijna gaar, als je er met je vork goed in kunt steken zijn ze goed.
4. Schil, was en snipper de beide uien.
5. Tik met iets zwaars op de knoflooktenen, schil ze, spoel ze even af, snijd de onderkant eraf en snijd ze in stukjes.
6. Verhit de olie, verlaag de temperatuur en bak de uien tot ze zacht zijn.
7. Giet de bloemkool af en laat het uitlekken in het vergiet. Als de bloemkoolroosjes uitgelekt zijn roer je ze door de uien en de rozemarijn, paprikapoeder, maal er zwarte peper over en eventueel wat chili en bak het even samen op zacht tot matige hitte. Zet de warmtebron uit en breng het op smaak met zout.
8. Vet een ovenschaal in.
9. Maak de rijst los met een vork.
10. Pel de eieren en verkruimel ze met een vork.
11. Leg een bodempje rijst in de ovenschaal en daarop een laagje van het bloemkool mengsel. Hierover strooi je wat ei kruimels, dan Parrano en daarover wat broodkruimels. Herhaal deze 5 stappen tot je groente op is en eindig met de broodkruimels. Leg hierop hier en daar vlokjes boter.
12. Zet dit ca. 15 minuten in de oven tot de boter en kaas mooi gesmolten is en het broodkruim knapperig bruin.
Eet smakelijk 🙂