Bijgerecht, Brunch, Hoofdgerechten vegetarisch, Lunchgerecht, Ovengerechten, Roos
Lente plaattaart met groene asperges, doperwten en cherrytomaatjes
Ingrediënten voor het lente plaattaart recept
2 personen
350 gr groene asperges
300 gr diepvries doperwten
200 gr cherrytomaatjes
200 gr cottage cheese (AH aanbieding)
1 el zongedroogde tomaten tapenade
1 rol vers bladerdeeg (270 g)
Bereiding van het lente plaattaart recept
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en zet daarna een pan op met ruim water om straks de asperges in te blancheren. Breng het water aan de kook.
2. Beleg vervolgens een met bakpapier bekleedde bakplaat met het bladerdeeg. Prik nu met een vork veel gaatjes in het bladerdeeg, op deze manier voorkom je dat het deeg gaat rijzen. Vouw de randjes van het bladerdeeg ongeveer 1 cm naar binnen en druk het aan, zodat de randen aan de zijkant komen.
3. Was de asperges en haal ca. 2 á 3 cm van de onderkant af. Dit gedeelte is erg hard en niet lekker. Wanneer het water kookt, blancheer je de asperges 4 minuten in het kokende water. Giet het water daarna af en spoel de asperges meteen goed af met koud water, zo blijven ze mooi frisgroen.
3. Meng ondertussen de cottage cheese met de tomaten tapenade en snijd de cherrytomaatjes doormidden.
4. Verdeel de tomaten-cottage cheese over het bladerdeeg. Begin hierna lagen met de groentes te maken. Eerst 3 asperges naast elkaar, dan een rijtje cherrytomaatjes, daarna wat diepvrieserwtjes en weer opnieuw met de asperges beginnen tot de plaattaart helemaal bekleed is.
5. Bak de lente plaattaart af in ca. 20 minuten. Als het deeg en de vulling aan één kant bruiner is draai je de plaat om, waarna je het nog ca. 10 minuten laat bakken tot het overal mooi bruin is.
Eet smakelijk!
Rozemarijn van Loef
21 jaar, samenwonend, flexitariër.
Van kleins af aan bezig met receptjes overschrijven en helpen met koken. Opgeleid tot leidinggevende in de keuken. Een hobby, die uitliep tot baan; Rozemarijn werkt full-time bij Kek en heeft een eigen food blog: Eten met Roos.