DIY, Hoofdgerechten vegetarisch, Marije, Veganistisch
Linzenburger
Ingrediënten linzenburger
voor 6 burgers:
1 prei
400 gr linzen
60 gr havermout
6 zongedroogde tomaatjes uit pot
3 el. tomatenpuree
Zout, peper, Italiaanse kruiden
Bereiding linzenburger
1. Snij de prei in fijne ringen en spoel goed af. Bak in een koekenpan in een laagje water, giet af en doe in een grote kom.
2. Snij de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes en voeg aan de grote kom toe, net als de linzen, tomatenpuree, kruiden en havermout.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden
4. Meng de ingrediënten tot een smeuïge massa, ik gebruikte de staafmixer kort zodat het wel enigszins grof blijft, en vorm er met je handen vervolgens 6 burgers van. Voeg er zo nodig nog wat extra havermout bij als de brei te vochtig is.
5. Leg de burgers op stukjes voorgeknipt bakpapier en schuif ze voor +/- 20 min. de oven in. Keer de burgers halverwege een keer om. Dit gaat het gemakkelijkst met een extra stukje bakpapier; leg het extra stukje papier bovenop een burger en keer de linzenburger nu om, gebruik het ‘oude’ bakpiertje dat nu bovenop komt te liggen voor de volgende burger en herhaal dit voor alle burgers.
Eet smakelijk!
Tips:
- Lekker naast je aardappeltjes/rijst en groenten of op een met rauwkost belegd broodje en wat home made tzaziki.
Marije van der Heijden
35 jaar, moeder van 2 en veganist sinds 2014.
Omdat een veganistische leefwijze dé manier is, als het gaat om belangrijke zaken als;
*Dierenwelzijn *Milieu *Wereld voedselverdeling *Natuur *Gezondheid.
Marije laat zien dat veganistisch eten heel lekker en vooral ook heel gewoon kan zijn.