Aardappelgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Soep, Vleesvervangers
Maaltijdsoep koolrabi aardappel van Didi
Ingrediënten maaltijdsoep koolrabi aardappel
Voor 2 personen
Ca. 400 gr koolrabi
4 aardappelen
2 kruidnagelen
1 laurierblad
‘Uienmix’:
Olijfolie
1 kleine ui
1 teen knoflook
Vegetarische balletjes (Lidl)
Ca. 8 kleinere champignons
Nootmuskaat
1 tl dragon
Ca. 2 dikke el crème fraîche
Bereiding van de maaltijdsoep koolrabi aardappel van Didi
1. Als eerste schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke kleine stukken en kook ze in niet teveel water met de kruidnagelen en het laurierblad.
2. Dan snij je de stengels van de knol en was de koolrabi. Leg de koolrabi op een snijplank en snij deze met een scherp mes in plakken. Van deze plakken kun je de schil gemakkelijker verwijderen. Nadat je de koolrabi geschild hebt, snijd je het in repen en doe die bij de aardappelen.
3. Terwijl dat opstaat, schil, was en snipper je de ui fijn.
4. Daarna laat je een pan heet worden en verhit je een scheut olie in een grote koekenpan. Zet de warmtebron lager en bak de uisnippers op middelhoge temperatuur tot ze zacht worden.
5. Intussen tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
6. Veeg eventueel vuil van de champignons met een vochtig doekje en snijd die in plakjes.
7. Doe ook de knoflook bij de uisnippers en roer tot het begint te geuren, bak de balletjes en als die wat bruin worden ook de champignons mee.
8. Wanneer de aardappelen gaar zijn, moet er nog zoveel vocht zijn dat je er soep van kunt maken. In dit vocht zitten de vitamines, dus het zou jammer zijn als je nu vocht moet weggooien. Verwijder de kruidnagelen en het laurierblad en stamp de aardappelen met koolrabi grof.
9. Voeg een dikke snuf nootmuskaat, de dragon, de uienmix en de crème fraîche toe. Warm het zachtjes op en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
Bedankt Didi voor je bijdrage!
Didi is sinds 1998 vegetariër en is dol op romige, volle gerechten. De romige spruitjes met aardappel en kaassaus heeft hij ook gemaakt ❯