Hoofdgerechten vegetarisch, Lente, w20
Maaltijdsoep prei kikkererwten
Deze maaltijdsoep met prei en kikkererwten is lekkerrr
Ingrediënten Maaltijdsoep prei kikkererwten
Voor 2 personen
* Ca. 200 gr (gare) kikkererwten
* 4 preien
* 1 dikke ui
* 3 aardappelen
* 2 takjes tijm
* Bos peterselie
* Ca. 250 gr champignons
* 2 knoflooktenen
* Bakboter
* Knijp Marmite
* 1 tl bruine suiker
* Snuf karwij
* Snuf nootmuskaat
* Snufje foelie
* 2 blaadjes laurier
* Jusblokje
* Versgemalen zwarte peper
* Keltisch zout
* Chilipeper naar smaak
Voorbereiding Maaltijdsoep prei kikkererwten
1. Als eerste snijd je de prei doormidden. Was goed het zand weg tussen de bladeren. Daarna snijd je de prei in ringen. Laat ze eventueel nog wat uitlekken.
2. Dan schil, was en snijd je de ui door de helft en dan in plakjes.
3. Daarna schil, ontpit en was je de aardappelen. Snijd ze in gelijke stukken.
4. Was vervolgens de tijm en peterselie en sla het droog.
5. Verwijder dan eventueel vuil van de champignons met een vochtige doek. Haal dan een stukje van de onderkant van de steel en snijd de champignons in plakjes.
6. En tenslotte tik je met een pot op de knoflook zodat de schil los komt, verwijder de onderkant en schil, spoel even af en snijd de knoflook fijn.
Bereiding Maaltijdsoep prei kikkererwten
1. Laat een pan warm worden en verwarm langzaam de boter. Bak hierin de aardappelen tot ze net gaan aanbakken.
2. Fruit hierin dan de ui tot deze glazig wordt.
3. Zet de warmtebron wat hoger en doe in porties de champignons erbij. Bak deze even aan.
3. Dan bak je de knoflook een minuutje mee en daarna roer je de prei erdoor. Zet de warmtebron lager en smoor dit ca. 5 minuten, het moet niet echt zacht worden.
4. Doe de Marmite, bruine suiker, karwij, nootmuskaat, foelie, tijm en laurier erbij. Zet de warmtebron hoog en schenk er 2 grote maaltijdsoep-kommen water bij. Als het kookt zet je het weer laag tot het gaat borrelen.
5. Dan schenk je de kikkererwten er ook bij. Deksel op de pan tot de kikkererwten gaar zijn. Of als je kikkererwten uit blik gebruikt; tot de aardappelen gaar zijn.
6. Verkruimel het jusblokje erboven en roer het er goed door.
7. Daarna voeg je nog peper, zout en eventueel chilipeper toe.
8. Hak dan de peterselie grof en roer die er als laatste door.
Eet smakelijk!